Hvordan gør vi det?

StartUp i Praksis er et treårigt projekt, der skal udvikle projektorienterede ECTS-givende forløb på universiteterne, forankret i universiteternes studentervæksthuse. Projektet vil give mange flere studerende konkrete erfaringer med at være i en startup, så langt flere ønsker at følge denne karrierevej og blive iværksættere eller ansatte i en startup. Det handler om at understøtte, at langt flere studerende ser startups som et attraktivt og naturligt sted at være i projektorienteret forløb (praktik), fremfor de mere traditionelle steder. Det kunne eksempelvis være en studerende fra folkesundhedsvidenskab, der vælger at være i et projektorienteret forløb i en health tech startup, fremfor at vælge Sundhedsstyrelsen. Eller en revisorstuderende, der vælger en fintech startup fremfor Deloitte.


På længere sigt, bliver det derved også lettere at tiltrække relevant arbejdskraft til startups, når flere studerende får konkrete erfaringer igennem deres studietid. Derved vil projektet styrke allerede eksisterende startups, og bidrage til deres overlevelse og vækst.


Vi forventer, at ca. 300 studerende vil deltage, og at de tilsammen vil generere mere end 4.000 ECTS point de første tre år. Vi forventer også, at de studerende, som deltager, vil styrke deres entrepreniørielle self efficacy, og være mere tilbøjelige til at starte egen virksomhed efterfølgende. Om de bliver det, vil vi bl.a. forsøge at måle med værktøjet Octoskills, som Fonden for Entreprenørskab har udviklet. 

 

I disse to infografikker, kan du løbende følge med i hvor mange studerende, der har deltaget i projektet, og gennemført et praktikforløb, og hvor mange ECTS point de tilsammen har fået godkendt.

 

Tilbage til forsiden