06 maj 2020  /  NyhedsRedaktør

Unge vil reducere ensomhed på plejehjem – og vandt SE360-finalen

Ti elevhold dystede den 5. maj online om at blive kåret som holdet med den bedste, sociale iværksætteridé til finalen i konkurrencen Social Enterprise 360. Eleverne skal arbejde med at omsætte gode socialt orienterede idéer i praksis, og i år vandt et elevhold fra Herningsholm Erhvervsgymnasium.

For mange unge er iværksætteri blevet et kendt fænomen, og for en stor del af dem handler det ikke længere kun om at tjene penge. Socialt ansvarlige virksomheder er i høj grad kommet i fokus, og dermed fokus på social profil frem for økonomisk profit.

 

Det blev også understreget til landsfinalen i Social Enterprise 360. Her vandt tre elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium prisen med deres projekt WILMA.

 

Idéen går ud på at lave en app og platform, der inddrager personalet på plejehjemmene, beboerne og beboernes pårørende, hvor hovedformålet er at reducere ensomheden blandt beboerne på plejehjemmene. Det sker ved, at personalet på plejehjemmene i højere grad kan arbejde sammen med de ældres pårørende.

 

Sidste år var det også en gruppe fra Herningsholm Gymnasium, der vandt konkurrencen.

 

Se WILMAs videopræsentation her

 

Læs mere om https://www.ffe-ye.dk/programmer/social-enterprise-360.