05 feb 2015  /  NyhedsRedaktør

Unge iværksætterspirer imponerede til National Entreprenørskabsmesse

Det blev en dyst på ord, opfindsomhed og flittigt forarbejde, da mere end 500 unge fra ungdomsuddannelser i hele landet mødtes til National Entreprenørskabsmesse i Odense. De unge iværksætterspirer dystede bl.a. på produktudvikling, markedsføring og økonomi, og det blev både til anerkendende klap på skulderen og kontante præmier til vinderne.

Forud for dagens dyst ligger timevis af forarbejde for de mange innovative unge. De har alle arbejdet med deres idé, produkt eller virksomhed i undervisningen, og de fleste har oveni lagt en masse frivillige timer i arbejdet med idéen.

 

”Det er fantastisk at se så mange videbegærlige unge mennesker, som har lært at omsætte deres faglige viden til konkrete produkter og tiltag, som skaber værdi for andre. De unge er meget engagerede, og det kan tydeligt ses på kvaliteten. Samtidig har niveauet været ekstra højt i år, så det er en flot præstation,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

 

75 erhvervsfolk og erfarne iværksættere havde hevet en dag ud af kalenderen for at bedømme de unges idéer og deres potentiale. I alt dystede mere end 500 elever fordelt på 142 elevvirksomheder, og der var hård kamp om førstepladsen i de forskellige konkurrencer på dagen.

 

I konkurrencen BizzMart blev placeringen:

  1. Raa3 fra EUC Nord
  2. Hjælp, jeg bliver 18 fra Mercantec
  3. Carview fra Århus Købmandsskole

 

I konkurrencen Expo blev placeringen:

  1. Kitchen devices fra CPH WEST Ishøj
  2. SWAPP, København Nord – Lyngby Handelsskole
  3. Stoklo fra Niels Brock

 

De to førsteplads-vindere har de vundet adgang til International Trade Fair, hvor de skal konkurrere mod de bedste unge fra hele Europa. Det foregår i Wien til marts. Derudover fik alle vinderne hver et gavekort på 1000 kroner sponsoreret af Odense Kommune som aktivt støtter iværksætteri.

 

”Der er så meget viden i det her land, som vi skal have konverteret til noget af værdi, som vi kan sælge til andre og dermed skabe nye virksomheder og nye job. Det starter som børn og unge ved at give dem følelsen af, at det rent faktisk er muligt at få en god idé, udvikle den og leve af sin drøm. Det støtter arrangementet her i dag,” siger Anette Pihl Nielsen, chef for iværksætteri i Odense Kommune.

 

Der blev også uddelt to særpriser på dagen. Produktprisen gik til Friendly fra Frederikshavn Handelsskole, som havde opfundet en app med socialt community for syge og pårørende, men Stoklo også vandt Innovationsprisen for deres stok med indbygget grab-funktion til folk, der fx har rygproblemer eller sklerose.  De vandt begge biografgavekort.

 

National Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise og er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Læs mere om konkurrencen her.