24 aug 2018  /  NyhedsRedaktør

Unge iværksættere pitchede gode idéer for H.K.H. Kronprinsen

I går satte Fonden for Entreprenørskab – Føroyar fokus på det færøske iværksættermiljø, da iværksætterspirer og etablerede iværksættere var samlet til netværksseminar. H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Christian deltog i arrangementet, og overrakte en iværksætterpris til dagens mest innovative idé.

Torsdag 23. august mødtes iværksættere, startups og håbefulde idémagere til et netværksseminar, hvor der blev pitchet gode idéer, konkurreret og udvekslet erfaringer om iværksætterlivet.

 

Mere iværksætteri på Færøerne
For at sætte fokus på det færøske iværksættermiljø havde Fonden for Entreprenørskab – Føroyar arrangeret et netværksseminar, hvor H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Prins Christian mødte udvalgte startups, hvoraf nogle er startet som skoleprojekter og andre har deltaget i Fonden for Entreprenørskabs konkurrence, Company Programme.

 

- I øjeblikket ser vi en positiv udvikling, hvor flere unge bosætter og uddanner sig på Færøerne. Men det er begrænset, hvad den offentlige sektor og de færøske erhvervsvirksomheder har af muligheder for at ansætte højtuddannede. Vi har derfor behov for, at flere starter egen virksomhed, hvis vi skal fortsætte den positive udvikling, lyder det fra Olavur Ellefsen, direktør i TÖKNI og formand for bestyrelsen i Fonden for Entreprenørskab – Føroyar.

 

Men hvordan sikrer Færøerne, at flere tager springet og bliver iværksættere, der starter egen virksomhed? Ifølge adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard, skal svaret findes allerede i uddannelsessystemet:

 

- Undervisning i entreprenørskab er med til at lære børn og unge at tænke kreativt, se muligheder og omsætte idéer til handling. Vi ved, at entreprenørskabsundervisning øger iværksætterlysten blandt unge og det er dét, der skal være udslagsgivende i sidste ende, så flere unge får troen på, at de kan starte egen virksomhed, lyder det fra Christian Vintergaard. 

 

Netværksseminariet var arrangeret i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskabs færøske region og Færøernes Universitet, og var en del af Kronprinsparrets officielle besøg på Færøerne.

 

Netværksseminariet blev afsluttet med finalen i Creative Business Cup 2018. Vinderen blev Sverre Nolsøe som har opfundet en alarmknap kaldet SafeFriend. Han skal repræsentere Færøerne til den internationale finale i november måned.

 

Se flere billeder på vores Facebookside her.