24 sep 2015  /  NyhedsRedaktør

Unge iværksættere får unik adgang til risikovillige investorer ved Investor Ball

Hvem har idéen, der bliver til Danmarks næste væksteventyr? Danske studerende har potentialet og idéerne, men mangler ofte kapital og solide investorer. Nu mødes 16 lovende unge startups med en imponerede skare af risikovillige investorer til et af årets største og mest eksklusive investorevents.

På gæstelisten står Tommy Ahlers, Christian Stadil, Jesper Buch og over 170 andre gæster, som udgør en solid kombination af venture capital, business angels samt udvalgte politikere og erhvervsfolk.

 

16 startups skabt af studerende på videregående uddannelser og nyligt dimitterede får derfor en unik mulighed for at pitche deres forretning og skaffe risikovillig kapital, når Fonden for Entreprenørskab, Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet byder indenfor til Student Startup Investor Ball torsdag den 24. september på Rydhave, som er den amerikanske ambassadørs bolig.

 

Hvis man vil nå langt med sin idé og virksomhed, så skal man være ambitiøs fra start. De unge iværksættere skal turde tænke stort, tænke globalt allerede fra start af. De skal tro på deres eget produkt og arbejde hårdt, og derfor forventer jeg også at se 16 meget ambitiøse startups til Investor Ball,” siger Tommy Ahlers, iværksætter og investor.

 

Klædt på til det afgørende pitch

Alle 16 startups har forud for Investor Ball deltaget i en masterclass, hvor de bl.a. blev trænet i værdisætning af deres virksomhed, optimering af deres forretningsplan og det afgørende investorpitch. Til Student Startup Investor Ball skal de 16 startups først pitche for investorerne på en scene og efterfølgende er der speed matchmaking mellem investorer og startups. Til sidst bliver dagens topinvestering kåret.

 

Det er essentielt, at unge iværksættere får adgang til kapital, så deres virksomhed kan vokse. Student Startup Investor Ball er en enestående mulighed, hvor 16 startups skal stå ansigt til ansigt med en imponerende mængde af ivrige danske investorer, der kan løfte de unge startups til et helt nyt niveau. Jeg glæder mig til at se, hvad resultatet bliver,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør, Fonden for Entreprenørskab.

 

Kapital er en mangelvare som ny startup

Penge bliver hurtigt en mangelvare for unge iværksættere, når virksomheden skal udvikle sig fra idé til levedygtig forretning. Udvikling af prototype, test af markedsbehovet og marketing kan hurtigt dræne et beskedent opstartsbudget, og derfor kan den rette investering på det rette tidspunkt være altafgørende for en opstartsvirksomhed.

 

Iværksættere skal vide, hvor de skal gå hen for at skaffe de forskellige typer af kapital til deres virksomhed. Når iværksættere har fået den risikovillige kapital fra familie, venner, business angels eller via crowdfunding, kan de begynde dialogen med banken omkring lånekapital,” siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finansrådet.

 

Baggrund:

Student Startup Investor Ball er en af de største investor-events, hvor unge danske startups får mulighed for at pitche deres virksomhed til en bred skare af business angels og investorer.

 

Student Startup Investor Ball afholdes i Rydhave, som er den amerikanske ambassadørs bolig, i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet. Desuden med støtte fra Nordea, Dana, Keystones, Warpigs, Beringer og CA Wines.