21 aug 2014  /  NyhedsRedaktør

Fire iværksættere på ny liste over Nordens mest lovende unge ledere

De 30 mest lovende unge ledere under 30 år i Norden er netop blevet kåret i magasinet Nordic Business Report. Danmark er fornemt repræsenteret på listen med fire fremadstormende unge iværksættere – tre mænd og en kvinde. Bedst placeret er Morten Strunge, grundlægger af Onfone og Mofibo.

I alt er 30 mænd og kvinder under 30 år udvalgt fra hele Norden, og med fire danskere på listen tegner det lyst for fremtiden i det danske erhvervsliv.

 

Magasinet Nordic Business Report har sammen med en jury fra de nordiske lande udvalgt de 30 mest lovende unge erhvervsledere i Norden.

 

Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, har repræsenteret Danmark i juryen, der har udvalgt og sammensat listen.

 

Alle de unge ledere på listen er iværksættere, som i dag lever af deres virksomhed – eller virksomheder! De seneste par år er der kommet større fokus på entreprenørskab og iværksætteri både på uddannelser og i erhvervslivet, og det betyder også, at iværksætterlysten styrkes hos børn og unge til gavn for dansk erhvervsliv. De fire unge ledere på listen er en inspiration for alle unge med en iværksætter i maven,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

 

Fire danskere blandt Norden bedste

 

De fire danskere på listen over ”30 under 30 in Northern Europe” er:

 

  • Morten Strunge, grundlægger af bl.a. Onfone og Mofibo (3. plads)
  • Konrad Kierklo, står bag online shoppeuniverset Miinto (6. plads)
  • Marius Klausen, serieiværksætter, nu CPO for Airtame (19. plads)
  • Anna Nyboe, stifter af Annaway, der hjælper unge akademikere i job (29. plads)

 

Talenter fra ni lande

 

De 30 unge ledertalenter er udvalgt blandt kandidater fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Litauen, Letland og Rusland. Juryen har vurderet de omkring 200 nominerede ud fra kriterier som blandt andet opnåede resultater, originalitet, internationalt perspektiv og forretningssans.

 

Førstepladsen går til russiske Pavel Durov, der som 29-årig har tjent milliarder på den russiske version af facebook. Andenpladsen er også russisk, mens den bedste skandinaviske placering går til danske Morten Strunge på en fornem tredjeplads.

 

Sidste år satte Nordic Business Forum fokus på “The greatest business thinkers in the Nordic region”, og her var danske Soulaima Gourani, Jørgen Mads Clausen og Claus Meyer blandt de fem danskere på listen.

 

Se hele magasinet og listen her.