21 nov 2019  /  NyhedsRedaktør

Tusindvis af unge dystede på ideer til Danish Entrepreneurship Award

Entusiasmen, engagementet og de innovative ideer boblede om kap, da næsten 7000 innovative elever og studerende torsdag var samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. De mange unge skulle overbevise de knivskarpe dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den bedste, og hele 13 priser blev uddelt til mest innovative ideer og iværksætterprojekter.

Tusindvis af unge iværksætterspirer fra 6. klasse og op til universitetsniveau var torsdag den 21. november samlet til Danish Entrepreneurship Award 2019 i Fredericia. Her kunne de unge pitche deres idéer foran erfarne erhvervsfolk, få sparring og teste sig selv af som iværksættere på en dag, der satte fuldt fokus på entreprenørskab i Danmark.

”Vi har i dag set en masse engagerede elever og studerende, som har præsenteret nogle rigtig innovative ideer. Mange af ideerne har i år haft fokus på bæredygtighed, grøn omstilling eller verdensmålene, og det viser, at de unge har nogle nytænkende ideer til vores fælles globale udfordringer, og det er virkelig skønt at opleve” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, der står bag Danish Entrepreneurship Award.

 

Bæredygtig engangssæbe og genbrugelige betonklodser

Der var mange kreative og originale idéer til Danish Entrepreneurship Award 2019. Blandt vinderidéerne var både et digitalt pantsystem, grønne fællesskaber der bekæmper ensomhed og modulopbyggede biler.

 

Selv om de fleste unge deltager i en konkurrence, så handler Danish Entrepreneurship Award om meget mere end det. På dagen kunne de unge suge til sig af viden fra inspirerende foredrag, spændende workshops og rådgivning fra etablerede virksomheder, som hjalp de unge videre med deres idé. Alle deltagerne har også inden Danish Entrepreneurship Award arbejdet med innovation og entreprenørskab i undervisningen.

 

Danish Entrepreneurship Award er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune.

 

Se alle vinderne her

 

Projekt Edison

1. plads: Shop’n’relax, Skibet Skole: Hjælpe folk med en psykisk lidelse, stressramte og personer, der har det svært ved for mange indtryk med at handle, ved at mindske indtrykkene i supermarkedet.

2. plads: Det spirende fællesskab, Hellerup Skole: Grønne fællesskaber via drivhuse på tagene, som skal bekæmpe ensomhed på tværs af generationer.

3. plads: The Nation, Uhre friskole: Platform som skal hjælpe folk med en sjælden diagnose til at finde andre ligesindede.

 

Da Vinci-konkurrencen

1. plads: LEATHERY, Svendborg HTX. Genbrug af læder, der går til spilde i produktionen, ved at omdanne det til fibre, der limes sammen og kan genanvendes.

2. plads: MO-FE, HTX Næstved. App der skal klæde hjemløse på til at komme ud at bo i en bolig.

3. plads: APM, HTX Næstved. Modulopbyggede biler, der skaber et overblik og en lethed for både mekanikeren og forbrugeren.

 

Mikrolegat

  • Log Ladies, Next: Kvindelige tømrere, der vil skabe håndværkerkurser, som skal inspirere andre kvinder til at vælge et håndværksfag som erhverv.
  • SmartPant, UCN: Vil gøre pant digitalt fremadrettet, og samtidig motivere folk til at pante mere – uanset om flasken eller dåsen har en pantværdi.
  • Norden Engineering, DTU: En ny filtreringsløsning til spildevandsrensning, der sætter en stopper for brugen af mikroplast

 

DesignTalent

Louise Bitsch – Present, VIA Design Herning: En bæredygtige sanseserie til motiverende beskæftigelse for bl.a. demente på plejehjem produceret af spildtræ fra snedkeri.

 

Idékonkurrencen

For grundskoler: Sagas, Ryslinge Efterskole: En spray til tallerkner der letter arbejdet, så de kun skal skylles for at blive rene.

For ungdomsuddannelser: Madpakketid, Herningsholms erhvervsskole: En app, hvor børn kan sammensætte deres madpakke og via gamification også er med i et spil, så får de point for, hvor sund madpakken er.

For videregående uddannelser: CEDI - Alert, VIA University College, Design & Business: En diskret overfaldsalarm som ikke kan ses.