25 aug 2016  /  NyhedsRedaktør

Too Good To Go blev topinvestering ved Impact Investor Ball

Too Good To Go, som hjælper restauranter med at mindske madspild, blev af hundredevis af investorer og erhvervsfolk kåret som den startup med størst potentiale, da der torsdag den 25. august blev holdt Impact Investor Ball hos den amerikanske ambassadør i Rydhave.

Fokus for årets Investor Ball var impact investment – altså hvordan man bygger en succesfuld virksomhed som også har samfundsansvar som en del af virksomhedens kerne. Det er et emne, som ligger de tre arrangører Fonden for Entreprenørskab, Den amerikanske ambassade og Finansrådet meget på sinde, og en tendens som vokser i det danske startup-miljø.

 

12 startups med god karma havde kvalificeret sig til Impact Investor Ball. Her fik de hver fik 2 minutter til at pitche på scenen, og efterfølgende fik de feedback fra et panel af prominente iværksættere og investorer. Efter en imponerende omgang speed-pitches skulle alle gæsterne investere deres ”karma-dollars” i den virksomhed, som de så størst potentiale i, og her løb Too Good To Go med sejren.

 

I har et stort mod, og I er imponerende”, sagde Keith Fobian, adm. direktør i Dana, som sponsorerede et mikrolegat på 15.000 kroner til dagens topinvestering. Too Good To Go er allerede på markedet i fem lande og hjælper restauranter med at sælge deres mad billigt tæt på lukketid. På den måde mindskes madspild og kunderne kan spare penge.

 

Inspiration fra USA og flere vindere

Også en anden startup blev præmieret på dagen. UPS gav et mikrolegat på 15.000 kroner til Danish Cardboard Tech, som har lavet krykker af genanvendeligt pap. Krykkerne er billigere at producere, kan genanvendes og netop derfor har Danish Cardboard Tech også særligt fokus på ulande, hvor de billigere krykker vil kunne gøre en stor forskel. Visionen om at skabe en profitabel forretning og samtidig give tilbage til samfundet var præcis, hvad UPS ledte efter, og derfor blev de aarhusianske unge præmieret.

 

Der var mange prominente investorer og iværksættere blandt gæsterne, og det betød masser at networking og udveksling af visitkort og gode råd mellem de unge startups og de erfarne erhvervsfolk.

 

Jimmy Maymann fra AOL, Otho Kerr fra Encourage Capital og Silja Nyboe Andersen fra Active Philanthropy gav de unge startups inspirerende ord med på vejen om alt fra amerikanske tendenser inden for impact investment, et blik ind i tankerne på næste generations investorer og et billede af, hvordan det er at være dansker i det amerikanske iværksættermiljø. Og blandt de kendte danske ansigter var bl.a. Tommy Ahlers, Birgit Åby, Christian Stadil og Ilse Jacobsen.

 

Student Startup Investor Ball blev afholdt i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab, Den Amerikanske Ambassade og Finansrådet med støtte fra Nordea, Dana og UPS.

 

De 12 startups er skabt af unge, der er studerende på videregående uddannelser eller nyligt dimitterede, og arrangementet skulle ville vise potentialet i nogle af Danmarks mest imponerende opstartsvirksomheder med impact investment-potentiale.

 

Se video fra Impact Investor Ball fra Jyskebank.tv.