01 feb 2018  /  NyhedsRedaktør

To imponerende startups vandt Youth Startup Investment Potential

Subreader og VenomAid Diagnostics vandt begge en Youth Startup Investment Potential-pris og 100.000 kroner til at drive deres virksomhed til næste stadie, da Fonden for Entreprenørskab holdt nytårskure torsdag den 1. februar.

Der var fuldt hos både morgen og eftermiddag på Børsen, da Fonden for Entreprenørskab havde indbudt henholdsvis erhvervsfolk og lærere, undervisere og samarbejdspartnere til 2 x nytårskur.

 

H.K.H. kronprinsen deltog i nytårskuren om formiddagen, hvor han også overrakte de to Youth Startup Investment Potential-priser til to unge og investringsmodne startups. Priserne gik til Subreader, som er en app, der læser undertekster op for ordblinde i biografen og i fremtiden vil fungere på Netflix, TV og online. På den måde har ordblinde unge og voksne lettere ved at være med i sociale sammenhænge såsom biografture og filmaftener med familie og venner.

 

Den anden pris gik til VenomAid Diagnostics, som er en billig, simpel og hurtig test til diagnosticering af ofre for slangebid. Testen kan på kort tid fortælle dig hvilken slange du er blevet bidt af og på den måde kan man hurtigere sikre de korrekt og tidlig behandling.

 

Fokus på undervisere og lærere om eftermiddagen

Hvor der om formiddagen var fokus på iværksættere og koblingen til erhvervslivet, bød eftermiddagen på oplæg, workshops og netværk for undervisere og lærere fra alle uddannelsesniveauer.

 

Dagen blev rundet af med bobler og god tid til snak og erfaringsudveksling.

 

VenomAid Diagnostics

 

Subreader