22 maj 2014  /  NyhedsRedaktør

Svendborg-studerende suveræne til DM

Fire studerende fra SIMAC i Svendborg vandt DM i Entreprenørskab med deres køleanlæg, der udnytter overskudsvarmen i motorer på skibe.

12 hold studerende havde kvalificeret sig til finalen i DM i Entreprenørskab, som blev holdt i Børssalen hos Dansk Erhverv torsdag den 22. maj. Men fire studerende fra SIMAC i Svendborg var så overbevisende, at de både løb med danmarksmesterskabet og en stor særpris.

 

Christian Fonnesbæk Jensen, Nicolai Schjerning Lundsgaard, Dennis Krogsgaard Andersen og Mark Hollænder er de fire studerende bag idéen Cool4Sea, som er et anlæg, der kan udnytte overskudsvarmen i skibe til køling.

 

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt. Vi har flere aftener arbejdet til langt ud på natten. Det har været et kæmpe arbejde, men det har været det hele værd. Vi har snakket med mange aktører og vi har kun fået positive meldinger med på vejen,” lød det fra gruppen efter sejren.

 

De fire unge har allerede taget patent på deres opfindelse, som både er energi- og miljøvenlig, og de arbejder videre med virksomheden. Dermed hører de med til det stigende antal unge under 30 år, der vælger at starte egen virksomhed.

 

Når man ser på kvaliteten til konkurrencen i dag, er man ikke i tvivl om, at mange af de her unge vil lykkes med deres virksomheder. De unge var i år kommet længere med deres idéer, end vi har set hidtil, og når de allerede i studietiden har prøvet kræfter med iværksætteri vil de være meget bedre klædt på til at starte egentlige vækstvirksomheder,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

 

Særpris på 15.000 Euro

 

De fire unge fra SIMAC løb også med særprisen Hyundai Brilliant Young Entrepreneur 2014, og dermed vandt de 15.000 euro og et mentorforløb på ni måneder.

 

Med titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab fulgte også 50.000 kroner, og holdet skal desuden repræsentere Danmark ved EM i Amsterdam senere på året.

 

Vinderne:
Vinder af DM 2014: Cool4Sea fra SIMAC

 

Vinder af Hyundai Brilliant Young Entrepreneur 2014: Cool4Sea

 

Årets entreprenante uddannelsesinstitution: VIA University College

 

De fire kategorivindere blev:

Mobil & Web: Visible By, EA Aarhus

 

Produkt & teknologi: Cool4Sea, SIMAC

 

Sundhed & Velfærd: BoxyCare, EA Aarhus

 

Samfund & Mennesker: Madrouletten, VIA UC

 

DM i Entreprenørskab: 

DM i Entreprenørskab er for studerende på korte og mellemlange uddannelser. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til entreprenørskab og udvikle deres forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative idéer.