26 nov 2014  /  NyhedsRedaktør

Studerende udfordrede deres innovative kompetencer

Danmarks Vækst- og Iværksætteruge bød på et væld af arrangementer, og i Odense var der lagt op til, at byens studerende skulle bruge deres viden og lave innovative projekter i Odense Innovation Tournament.

40 danske og internationale studerende deltog i arrangementet, som var målrettet unge iværksætterspirer på de videregående uddannelser.

 

Bag arrangementet stod IDEA ved Syddansk Universitet, Erhvervsakademi Lillebælt, University College Lillebælt, Studentervæksthus UCL sammen med Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise og Sparekassen Fyn.

 

Målet med arrangementet var at udfordre de studerende på deres faglighed i et tværfagligt set- up, og de studerende blev præsenteret for følgende problemstilling: 

 

Hvordan kan den tomme tidligere FDB-lagerbygning på Østerbro i Odense C anvendes?

 

Indendørs bypark

De studerende blev løbende i deres arbejdsproces udsat for ”benspænd”, så de hele tiden skulle tage højde for nye faktorer i forbindelse med deres idéer. Til sidst skulle alle grupper præsentere deres idé foran et dommerpanel bestående af Nicolai Nybye (Studentervæksthus UCL), Jan Bendtsen (Syddansk Universitet/IDEA), Julie Kowal-Andersen (Erhvervsakademi Lillebælt) og Jacob Thomsen (Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise)

 

Førstepladsen gik til en gruppe med 4 studerende. Deres idé var at anvende bygningen til en stor indendørs have eller park for folk, der bor i lejligheder i centrum og derfor ikke har egen have. For den idé fik de studerende en præmie på 5000 kroner fra Sparekassen Fyn.

 

Der blev også uddelt præmier for bedste pitch, bedste samarbejde i gruppe og peoples choice award (hvor de studerende stemte på den gruppe, de syntes var bedst), med præmier sponsoreret af bl.a. Stjerneskibet og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.