02 feb 2016  /  NyhedsRedaktør

Start Up on Tour 2016

Fire tidligere vindere fra DM og EM i entreprenørskab skal inspirere studerende i hele landet, når Start Up Programme besøger 11 videregående uddannelser i uge 6.

Start Up on Tour er kick-starten på kvalifikationen til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, der finder den 30. maj i København. I uge 6 besøger Start Up on Tour 11 uddannelsesinstitutioner i hele Danmark for at sætte fokus på entreprenørskab og iværksætteri på uddannelserne. Her vil fire tidligere DM-vindere fortælle om deres oplevelse med at deltage i entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, og hvordan det er at være studerende og iværksætter.

 

Med på turen er Cool4Sea, ElevAkademiet, BoxyCare og Jellyfish.

 

Netop dé fire tidligere deltagere er udvalgt, fordi deres iværksætterhistorie er endt vidt forskelligt. Men de har alle fået værdifulde erfaringer med sig videre, og de glæder sig til at dele deres historie med andre studerende med iværksætterambitioner,” siger Jacob Thomsen, som er projektleder for Start Up Programme.

 

Vindere med fart på

Cool4Sea vandt i 2014 både DM og EM i entreprenørskab. De fire studerende fra SIMAC i Svendborg har siden arbejdet videre med deres køleanlæg, som kan drives af uudnyttet energi fra motorernes kølevand. Cool4Sea har også siden modtaget en større investering fra Syddansk Teknologisk Innovation, og i 2016 er de klar til at udføre et pilotprojekt til søs ombord på et skib fra et større dansk rederi.

 

ElevAkademiet tilbyder privatundervisning og lektiehjælp til børn og unge i folkeskolen, og de to kvinder bag deltog i 2015 i DM og EM. De har siden arbejdet videre med deres virksomhed, som har haft vokseværk, og nu har de i alt 27 undervisere tilknyttet.

 

Læring og erfaring

JellyFish deltog i Start Up Programme og var med til DM i 2012 og BoxyCare i 2014. Begge virksomheder er siden blevet nedlagt, men de unge bag har fået værdifulde erfaringer med sig:

 

Deltagelsen i Start Up Programme bød på en masse gode erfaringer, oplevelser og netværk. Deltagelsen var også klart med til at fremme vores virksomhed og os som personer, hvor vi alle lærte en del og fik udvidet vores netværk betydeligt,” lyder det fra BoxyCare. De fire unge bag BoxyCare er stadig studerende.

 

Simon Svendsen, der stod bag JellyFish i 2012 underviser i dag i innovation og entreprenørskab hos Erhvervsakademiet Lillebælt og har også været medforfatter på en bog. Han har stadig iværksætter-genet i sig, men JellyFish er lagt på hylden.

 

Mød de unge iværksættere tæt på dig

Den 8. – 12. februar besøger Start Up on Tour 11 uddannelsesinstitutioner over hele landet; både Aalborg, Herning, Randers, Aarhus, Kolding, Vejle, Esbjerg, Odense, Svendborg, Nykøbing Falster, Køge og København får besøg af de fire tidligere DM og EM-vindere.

 

Se tidsplan her eller følg Start Up Programme på facebook.

 

Baggrund:

Start Up Programme er et entreprenørskabsforløb med konkurrencer for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser. I forløbet arbejdes der med at opbygge et entreprenant mindset hos den studerende, hvor det centrale er mulighedstænkning og foretagsomhed omkring entreprenørskab, gennem innovation og opstart af virksomhed eller organisation.

 

Hvert år afholdes der Danmarksmesterskabet i entreprenørskab for studerende, hvor studerende, der har deltaget i Start Up programme kan kvalificere sig til. Vinderen fra DM går videre til Europamesterskabet, og de seneste to år har Danmark taget titlen som Europamestre i entreprenørskab med hjem!

 

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme.