19 nov 2015  /  NyhedsRedaktør

Over 6300 unge opfindere festede i Fredericia

Tusindvis af ambitiøse og idérige elever og studerende var torsdag samlet i Fredericia for at fejre iværksætteri i studiehøjde. De mange unge konkurrerede på gode idéer, kreative løsninger og godt design ved Danish Entrepreneurship Award 2015, og dagen sluttede med 14 imponerende idéer, som blev hædret med præmier på scenen foran tusindvis af deltagere.

Konkurrencen var hård men entusiasmen boblede, da elever og studerende fra hele landet torsdag var samlet til Danish Entrepreneurship Award 2015. De mange unge skulle overbevise de knivskarpe dommere fra erhvervslivet om, at deres idé var den bedste. 14 priser fordelt på seks konkurrencer blev uddelt til de bedste idéer, projekter og produkter, og vinderne blev honoreret med blomster, pengechecks og klapsalver.

 

Vi har set nogle rigtig gode idéer her på Danish Entrepreneurship Award, som har stort potentiale. Det er virkelig imponerende, hvor engagerede de unge er, og hvor meget de har forberedt sig på at præsentere og fremvise deres idé eller produkt. Jeg håber, at dagen i dag har givet alle de unge en masse viden og læring med hjem, som de kan bruge til at arbejde videre med deres idé, men som også gavner dem senere i livet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

 

Meget mere end bare en konkurrence

Selvom de fleste unge deltager i en konkurrence, så handler Danish Entrepreneurship Award ikke kun om at vinde. På dagen kan de unge også suge til sig af viden fra inspirerende foredrag, spændende workshops og rådgivning fra etablerede virksomheder, hvor de unge kan få hjælp til at komme videre med deres idé.

 

Blandt vinderne var blandt andet et ur, der måler blodsukkerniveau for diabetikere, et program der gør det muligt for ordblinde at se tv med undertekster fordi underteksterne bliver læst højt og en trådløs HDMI-løsning til uddannelsessteder.

 

Alle deltagerne har inden Danish Entrepreneurship Award arbejdet med innovation og entreprenørskab i undervisningen. Undersøgelser fra Fonden for Entreprenørskab viser at den slags undervisning gør, at de unge bliver gladere for at gå i skole, de engagerer sig mere i skolen, er mere motiverede for at lære og får højere ambitioner for uddannelse og karriere, når de modtager entreprenørskabsundervisning. Se mere om effekterne af entreprenørskabsundervisning her.

 

Danish Entrepreneurship Award 2015 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

 

Se alle vinderne her.