26 okt 2017  /  NyhedsRedaktør

Over 2400 unge med iværksætterdrømme skal kæmpe om at have Danmarks bedste idé

Op mod 7000 kreative og innovative unge mødes i november, når Fonden for Entreprenørskab afholder Danish Entrepreneurship Award 2017. Her skal de unge vise erfarne erhvervsfolk, hvorfor deres idé er værd at satse på. Over 2400 elever og studerende fra hele landet har allerede tilmeldt sig awarden, hvor de får afprøvet deres idé foran det helt rigtige publikum. Dagen byder på konkurrencer, foredrag og råd fra toperfarne iværksættere, så de unge kan gå hjem med masser af sparring og erfaring.

Den 16. november samles Danmarks mest idérige unge i Fredericia, når Danish Entrepreneurship Award for syvende gang finder sted. Her skal elever og studerende dyste mod hinanden på innovation, kreativitet og idérigdom i forskellige innovations- og opfinderkonkurrencer. De unge iværksættersjæle kommer fra folkeskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i hele landet.

 

Alle deltagerne har i lang tid arbejdet målrettet med at udvikle deres idé, som de kommer til at præsentere i det perfekte miljø til Danish Entrepreneurship Award. I år har vi lagt særlig vægt på at give de unge mere feedback, så de kan gå hjem med endnu mere erfaring,” siger Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

Danmarks største idéfest

Til Danish Entrepreneurship Award har de unge iværksætterspirer mulighed for at deltage i fem forskellige konkurrencer. Den største af de fem er Idékonkurrencen, som i år tæller mere end 2000 deltagere. Her kæmper jævnaldrende elever og studerende mod hinanden.  

 

De yngste deltagere i 6.-7. klasse er med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison. Her er de regionale vindere gået videre til landsfinalen, som finder sted under awarden. Elever på ungdomsuddannelserne dyster i Da Vinci-konkurrencen, og de nyuddannede designere og designstuderende viser deres prototyper frem i DesignTalent-konkurrencen. Fonden for Entreprenørskab deler desuden tre mikrolegater ud til studerende, som har iværksætteridéer med et særligt potentiale. 

 

Ud over de fem konkurrencer kan de unge iværksættersjæle og deres undervisere høre foredrag i Foredragszonen, teste robotter og udtrykke sig visuelt i Læringszonen, samt få gode råd fra organisationer og firmaer i Rådgivningszonen. Til de trætte kan der i løbet af dagen kobles af i Chill Out Zonen.

   

Danmarks dygtigste iværksættere

I år er Danish Entrepreneurship Award glade for at kunne præsentere navne som Ilse Jacobsen og Tommy Ahlers, der bl.a. er kendt fra DR1’s program ”Løvens Hule”. De vil dagen igennem dele ud af deres erfaring til de tusindvis af unge. Erhvervsminister Brian Mikkelsen giver startskuddet til festlighederne, når han holder åbningstalen.

 

Danish Entrepreneurship Award 2017 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Trekantområdet Danmark og Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

 

Læs mere om Danish Entrepreneurship Award på award.ffe-ye.dk