16 apr 2019  /  NyhedsRedaktør

Opfindsomme elever skal dyste i DM i Entreprenørskab

Den 24. april går det løs, når 150 elever fra landets ungdomsuddannelser mødes til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab i Industriens Hus. I år er det 25 år siden, de første danske elever deltog i Company Programme, og det markeres ved fornemt besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. Dagens vinder kvalificerer sig til Europamesterskabet i Frankrig i juli måned.

De var 3000 elever, der tog hul på deres ideer ved skolestart sidste år. Og de har knoklet lige siden: De har deltaget i messer og konkurreret til regionale mesterskaber. Nu skal det store slag stå, hvor det afgøres, hvem der har Danmarks bedste idé af de kun 150 tilbageværende elever. I år deltager der også elever fra Fondens grønlandske og færøske regioner.

 

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme, og afholdes den 24. april kl. 9 i Industriens Hus.

 

I år er det 25 år siden de første danske elever deltog i Company Programme. Det markeres ved, at statsminister Lars Løkke Rasmussen holder åbningstalen. Senere på dagen deltager H.K.H. Kronprinsen, hvor han vil møde og snakke med udvalgte elever samt møde tidligere deltagere i Company Programme og høre deres iværksætterhistorie.

 

- Vi ser altid frem til Danmarksmesterskabet for eleverne på ungdomsuddannelserne. Ambitionsniveauet er højt, og det er her, vi ofte ser de første spirende ideer, der senere bliver til reelle virksomheder. I år bliver også ganske særlig, da Company Programme i Danmark har 25 års jubilæum. Så vi kan derfor godt love, at det bliver en fest, lyder det fra Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, der i samarbejde med Dansk Industri står bag DM i Entreprenørskab.

Innovative elever fra hele landet deltager

Nogle skal tidligere op end andre, når stande, prototyper og præsentationer skal gøres klar i Industriens Hus i København, for eleverne kommer fra alle dele af Danmark.

 

Eleverne konkurrerer i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills og deres ideer spænder fra et IT-system til tracking af bagage i lufthavne over co2-neutralt isoleringsmateriale til vandbesparende brusemodul.

 

Alle teams bliver bedømt af erfarne erhvervs- og organisationsfolk, som også giver feedback på de unges ideer.

 

- Det er vigtigt, at eleverne snuser til entreprenørskab og får tilegnet sig entreprenante kompetencer. Det øger jo i sidste ende chancerne for at vi får skabt nye ideer, nye virksomheder med nye arbejdspladser og nye danske produkter, der kan sælges verden over, siger Kent Damsgaard, direktør i Dansk Industri.

 

Hovedpræmien til DM-vinderne er en check på 10.000 kr. samt deltagelse ved det prestigefyldte Europamesterskab - Company of the Year Competition, som holdes i Lille i Frankrig til juli.

Om Company Programme og DM i Entreprenørskab

Company Programme er et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. I løbet af skoleåret skal de blandt andet arbejde med forretningsmodeller, opsøge potentielle samarbejdspartnere og teste deres prototyper hos målgruppen. De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale mesterskaber til Danmarksmesterskabet.

 

Læs mere om Company Programme her.

 

Fonden for Entreprenørskab står bag Company Programme og DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri.