27 okt 2020  /  NyhedsRedaktør

Nyt undervisningsforløb sætter skub i iværksætterdrømmene

I de seneste uger har Fonden for Entreprenørskabs nye iværksætterprogram til erhvervsuddannelserne fyldt uddannelsesinstitutioner i hele Danmark med spænding, nervøsitet og gåpåmod, da hundredevis af elever konkurrerede om en plads i den store finale.

Frisørelever, kommende salgsassistenter og flere andre fagligheder var med, da hundredevis af elever fra de danske erhvervsuddannelser tørnede sammen til lokalfinaler i hele landet i det nye iværksætterforløb Kickstart Programme.

 

Her fik de sparring, gode råd og udfordrende spørgsmål fra et dommerpanel bestående af kompetente dommere fra erhvervslivet – noget der vakte lige dele begejstring og bekymring hos de håbefulde iværksætterspirer.

 

”Det var lidt skræmmende i starten, for det var helt fremmede mennesker, man ikke havde mødt før. Så vi vidste ikke, hvordan de ville reagere og tage imod det. Men det var også virkelig fedt at prøve det,” siger Maja, der studerer på EUD og EUX Business i Skjern, og bliver suppleret af sin gruppekammerat Camilla:

 

”Man stoler mere på dét de siger, fordi de er troværdige, idet de rent faktisk selv står i det og ved, hvad de snakker om.”

 

Mod på mere

I løbet af den seneste måned har eleverne, som er med i Kickstart Programme, arbejdet med en bred vifte af iværksætterfærdigheder. De har således både haft idéudvikling, samfundsansvar, konkurrenceanalyse, økonomi og pitch på skoleskemaet.

 

Og spørger man eleverne, er der ingen tvivl om, at de igennem Kickstart Programme har fået et helt særligt indblik i, hvordan man bliver iværksætter og arbejder entreprenant. Nogle har endda fået blod på tanden til selv at starte en virksomhed op.

 

”Vi tænker, at vi går hele vejen og vinder Kickstart Programme, og bagefter vil vi etablere vores firma i virkeligheden. For vi synes, vi har en helt vildt god idé, som mange kommer til at bruge,” siger Sebastian, der går på Syddansk Erhvervsskole.

 

Netop den form for gåpåmod har også været fedt at opleve for elevernes undervisere, der igennem hele forløbet har været med på sidelinjen, når eleverne har knoklet med deres idéer.

 

”Det har været rigtig godt, fordi eleverne har udvist et stort engagement, og de har kunnet se, at det rent faktisk har været noget, de kunne bruge til noget. Allerede fra den første time, hvor vi skulle idégenere, var der en masse, der kastede sig hovedkulds ud i det og begyndte at designe logo og alt muligt,” fortæller Lene Isager Lindberg, der som lærer har ført sine elever på EUD og EUX Business i Skjern igennem Kickstart Programme.

 

Den store finale

Til de lokale finaler i Kickstart Programme blev der fundet i alt 20 vinderhold, som udover æren og en lille præmie alle har vundet en plads til den store nationale finale d. 19. november 2020.

 

Her skal de endnu engang finde deres store smil og gode pitch-evner frem, når de skal dyste mod erhvervsskoleelever fra hele landet til Danish Entrepreneurship Festival 2020.

 

Info om Kickstart Programme:

Kickstart Programme er et innovations- og iværksætterforløb for elever på EUD og EUX. Her skal eleverne udvikle en innovativ idé og omsætte den til en realiserbar virksomhed. Samtidig dyster de mod andre erhvervsskoleelever til en lokal finale og – for de bedste elever – også en national finale om at have den bedste og mest gennemtænkte idé.

 

Kickstart Programme er udviklet af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Nordea-fonden.