19 nov 2018  /  NyhedsRedaktør

Nyt samarbejde skal sikre flere unge verdensmålsiværksættere

Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab sætter med nyt samarbejde fokus på at styrke unge iværksættere og nye virksomheder, der drives af at løse store globale udfordringer.

I 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere 17 ambitiøse verdensmål på vegne af FN, som sætter retningen for, hvordan vi frem mod 2030 sikrer en udvikling, der socialt, økonomisk og miljømæssigt hænger bæredygtigt sammen. Og her spiller de yngre generationer og iværksættere en vigtig rolle, hvis vi skal nå i mål.

 

Iværksættere og nye virksomheder er afgørende for at nå FN’s Verdensmål. Med innovative løsninger skaber iværksættere mulighed og grobund for at løse verdens allerstørste udfordringer. Vi kalder dem verdensmålsiværksættere, siger adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard og fortsætter;

 

- Med samarbejdet ønsker vi at vise, hvordan verdensmål og forretning kan gå hånd i hånd. For verdensmålsiværksættere er der intet modsætningsforhold mellem bæredygtig økonomisk vækst og verdensmålene. 

 

Med frivillige erhvervsmentorer og mikrolegater som startkapital, håber Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab, at kunne understøtte og give endnu flere unge studerende mod på at kaste sig ud i at afprøve nye, bæredygtige forretningsmodeller og starte virksomheder på det grundlag.

Rollemodeller som inspiration

Udover finansiel støtte til opstart af virksomhed, er det også vigtigt, at der bliver stillet viden, sparring og inspiration til rådighed. En central del af samarbejdet består derfor i at samle og opkvalificere et stærkt mentorkorps af dygtige kvindelige og mandlige ledere fra erhvervslivet, der – pro bono - vil bruge deres tid og erfaringer på at hjælpe de unge iværksætterspirer på vej.

 

- Fonden for Entreprenørskab gør allerede et stort arbejde for at inspirere de yngre generationer til at vælge iværksættervejen. Ved at styrke mentorkorpset og sikre, at både unge kvinder og mænd har rollemodeller, de kan spejle sig i, håber vi, at endnu flere får lyst til at tage springet som iværksætter – og samtidig være med til at løfte Verdensmålene,” siger Souschef i Tuborgfondet, Nanna Bang.

 

Målet er at uddele mikrolegater på op til 50.000 kr. til 150 unge studerende på videregående uddannelser fra hele Danmark over de næste tre år og engagere endnu flere frivillige erhvervsmentorer fra både Danmark, Færøerne og Grønland.

 

Læs mere på verdensmålstartup.dk