09 mar 2015  /  NyhedsRedaktør

Nyt projekt skal inspirere autobranchens unge til at skabe fremtidens løsninger

To skoler i Danmark åbner nu for det nye program Skills for the Future. Det skal give eleverne inden for autobranchen en introduktion til de færdigheder, som er nødvendige for et job i fremtidens bilindustri.

Skills for the Future er et privat-offentligt samarbejde, hvor erhvervsliv og uddannelse arbejder sammen for at klæde eleverne bedst muligt på til de udfordringer, de vil møde på et arbejdsmarked i forandring.

 

Torsdag den 12. marts vil eleverne på Syddansk Erhvervsskole derfor få besøg af Hyundai Danmark, som skal give både elever og lærere input fra branchen og fortælle om de kompetencer, der kræves i nutidens bilindustri og om de udfordringer og muligheder, der er i branchen. Tirsdag den 24. marts besøger Hyundai Danmark eleverne på Campus Bornholm.

 

’Skills for the Future’ er et fremragende initiativ til at bygge endnu stærkere broer mellem erhvervslivet og læring. Hele tiden efterspørgers nye idéer og kompetencer, og der er ingen tvivl om, at projektet vil være til gavn for hele bilbranchen. Hos Hyundai er innovation en helt naturlig forudsætning for at skabe resultater, og Hyundai er i dag kendt for at udvikle innovative, stærke og kvalitetssikre biler. Som innovativ virksomhed har vi en forpligtelse til at støtte projektet af vores stærke, unge kræfter, og vi sætter en stor ære i at kunne være med til at gøre en forskel,” siger Annegrethe Skovby, pressechef hos Hyundai Bil Import A/S.

 

De unge skal selv skabe løsninger

Inden besøget fra Hyundai har eleverne gennemgået en online quiz, der skal kickstarte deres forståelse af branchen og dens historie. Efter klassebesøget skal eleverne selv arbejde videre med projektet, hvor de skal udvikle deres bud på innovative tiltag, som er målrettet autobranchen. Det kan fx være ideer til at bruge mindre benzin, hvordan man får bedre dæk, eller hvordan den private transport skal indrettes i fremtiden.

 

Gennem arbejdet med Skills for the Future og samarbejdet med Hyundai er det målet, at eleverne får værdifulde entreprenørielle kompetencer, som forbereder dem til at skulle ud på en arbejdsplads; til et job i den europæiske bilindustri eller inspirere dem til at starte deres egen virksomhed.

 

Forløbet slutter med en national finale i maj (online). Herfra går vinderen videre til den europæiske finale ”Hyundai Skills for the Future Award” den 8.-10. juni i Prag. Sidste år deltog næsten 4400 elever fra erhvervsuddannelser i hele Europa i Skills for the Future. I år er første gang danske elever har muligheden.

 


Om Skills for the Future:

Skills for the Future er et undervisningsprogram udviklet af JA-YE Europe sammen med Hyundai Motor Europe, som skal give elever på erhvervsuddannelser en større viden og forståelse for de færdigheder, det kræver at kunne få succes på arbejdsmarkedet. Ved at kombinere Hyundais ekspertviden om bilindustrien med JA-YE Europes viden om entreprenørskabsundervisning, er det formålet at inspirere unge under uddannelse til at være med entreprenørielle og foretagsomme samt at vise dem, hvor vigtig deres uddannelse er for deres fremtidige karrierevalg.

 

I Danmark er det Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise og Hyundai Bil Import, der står bag Skills for the Future i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole og Campus Bornholm.