02 okt 2018  /  NyhedsRedaktør

Ny formand i Fondens repræsentantskab

André Rogaczewski er tiltrådt som ny repræsentantskabsformand i Fonden for Entreprenørskab. André er CEO og partner i Netcompany og overtager formandskabet efter Tommy Ahlers, der tidligere på året fratrådte posten, da han blev udnævnt til forsknings- og undervisningsminister.

Da Tommy Ahlers i foråret blev tilbudt ministerposten som forsknings- og undervisningsminister, har repræsentantskabet i Fonden for Entreprenørskab været uden formand. Men nu er formandsposten igen besat.

 

I dag kan Fonden for Entreprenørskab afsløre, at valget af repræsentantskabets nye formand er faldet på André Rogaczewski, administrerende direktør og medstifter af IT-virksomheden Netcompany.

 

Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, glæder sig over at kunne hilse André velkommen som ny repræsentantskabsformand:

 

- Udover at André har stor erfaring med at bygge en virksomhed op fra bunden af, så formår han at sætte iværksætteri og entreprenørskab på dagsordenen – og ikke kun når det handler om startups, men også som kompetencer i allerede etablerede organisationer, lyder det fra Christian Vintergaard.

 

Den nye repræsentantskabsformand André Rogaczewski startede Netcompany tilbage i 2000. I dag 18 år senere leder han en af de mest succesrige it-virksomheder i Norden med mere end 1.800 IT-talenter på tværs af kontorer i 5 lande.

 

En endnu stærkere iværksætterkultur i Danmark

- Entreprenørskab spiller en vigtig rolle for Danmarks fremtidige vækst og konkurrenceevne. Verden ændrer sig hurtigt, og virksomhederne har hele tiden behov for at genopfinde sig selv. Her bliver medarbejdere med et entreprenant tankesæt afgørende. Vi skal have skabt en endnu stærkere iværksætterkultur i Danmark, hvor det er oplagt både at starte nye - og udvikle veletablerede -  virksomheder. Vi står over for en stor og vigtig opgave med at fremme entreprenørskab i befolkningen. Jeg ser frem til at være en del af Fondens gode arbejde og være med til at inspirere og motivere en masse unge mennesker til at udvikle et entreprenant mind-set, der gør dem i stand til at se, at man kan gøre ting anderledes og udfordre eksisterende løsninger, siger André Rogaczewski.

 


Administrerende direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard og André
Rogaczewski, nyudnævnt formand i Fondens repræsentantskab. 

 

Når André Rogaczewski tiltræder posten som repræsentantskabsformand, så kommer han til at indgå i et stærkt partnerskab med blandt andre bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen. Derudover er en lang række virksomheder og organisationer, såsom Dansk Industri, Dansk Erhverv, Finansrådet m.fl. repræsenteret i Fondens bestyrelse og repræsentantskab