30 okt 2018  /  NyhedsRedaktør

Nedtællingen er begyndt: Fest for iværksætterspirer nærmer sig

Den 15. november går det løs, når Fonden for Entreprenørskab afholder de unges iværksætterfest, Danish Entrepreneurship Award 2018. Knap 2700 elever og studerende fra hele landet har allerede tilmeldt sig konkurrencerne, og har nu små 14 dage til at finpudse den gode idé, inden den skal præsenteres for erfarne erhvervsfolk.

Idéerne har været mange, men kun de bedste er sluppet igennem nåleøjet. Knap 2700 elever og studerende fra landets folkeskoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser har kvalificeret eller meldt sig til en af de mange iværksætterkonkurrencer, der finder sted til Danish Entrepreneurship Award 2018 i Fredericia den 15. november.

 

- I år har rekord mange elever og studerende tilmeldt sig konkurrencerne. Det er vi rigtig glade for, da det vidner om en voksende iværksætterlyst blandt Danmarks børn og unge. Til Awarden fejrer vi innovative og idérige børn og unge. Vi kårer de bedste idéer, og vi giver deltagerne sparring og læring med hjem, så de bevarer modet til fortsat at tænke ud af boksen og finde på, lyder det fra Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Award.

 

Det er ottende år i træk at Fonden for Entreprenørskab afholder Danish Entrepreneurship Award.

 

Mere end priser og konfetti

Til Danish Entrepreneurship Award har de unge iværksætterspirer mulighed for at deltage i flere forskellige konkurrencer. Konkurrenceelementet fylder en del, men Camilla Ryge Leth fra Fonden for Entreprenørskab håber, at de unge vil nyde dagen og tage andet brugbart med hjem:

 

- Konkurrencerne og priserne fylder selvfølgeligt meget til Awarden. Og det er klart at hovedparten af deltagerne har ambitioner om at vinde en pris. Men der er så meget mere at komme efter. Deltagerne lærer noget om sig selv. Om at få idéer, prøve dem af og bruge dem. 

 

Den største konkurrence til Danish Entrepreneurship Award er Idékonkurrencen, som i år tæller mere end 2000 deltagere. Her kæmper jævnaldrende elever og studerende mod hinanden. 

 

De yngste deltagere i 6.-7. klasse er med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison. Elever på ungdomsuddannelserne dyster i Da Vinci-konkurrencen, og nyuddannede designere og designstuderende viser deres prototyper frem i DesignTalent-konkurrencen. Fonden for Entreprenørskab deler desuden tre mikrolegater ud til studerende, som har iværksætteridéer med et særligt potentiale, og som trænger til et økonomisk skub.

 

Ud over konkurrencerne kan de unge iværksætterspirer og deres undervisere også høre foredrag i Foredragszonen, teste robotter og udtrykke sig visuelt i Læringszonen, samt få gode råd fra organisationer og firmaer i Rådgivningszonen. Til de trætte kan der i løbet af dagen kobles af i Chill Out Zonen.  

 

Til selve awarden den 15. november forventes det, at over 7000 mennesker gæster Messe C i Fredericia.

 

Dygtige iværksættere

I år er Danish Entrepreneurship Award glade for at kunne præsentere en række spændende foredragsholdere. I år er der et særligt fokus på kvindelige iværksættere, hvoraf flere tidligere har deltaget i Company Programme, Start Up Programme eller modtaget et Mikrolegat. Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard giver startskuddet til festlighederne, når han holder åbningstalen.

 

Fakta om Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune.

 

Awarden afholdes den 15. november fra kl. 10.00 - 16.00

 

I Projekt Edison deltager ca. 180 hold, Idékonkurrencen 574 hold og i Da Vinci deltager 130 hold.

 

Læs mere om Danish Entrepreneurship Award 2018 her!