04 feb 2021  /  NyhedsRedaktør

Næsten 500 elever er klar til at pitche iværksætterideer til National Entreprenørskabsmesse

Det kan være svært at lave teamarbejde over computeren når man skal udvikle en helt ny iværksætteride, men ikke desto mindre har flere elever end sidste år meldt sig klar til National Entreprenørskabsmesse. Her skal de i hold pitche deres iværksætterideer og dyste om, hvem den har den bedste ide og forretningskoncept. Det hele foregår online den 11. februar 2021 med Sofie Østergaard som vært.

Hele 477 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet har i månedsvis knoklet med at udvikle en iværksætteride og et forretningskoncept for ideen, og til National Entreprenørskabsmesse 2021 dyster de 127 bedste hold om hvem der har den bedste ide og forretningskoncept. Det er flere elever end sidste år, og det er positivt, at så mange elever på trods af, at skoledagen foregår fra hjemmet, og man ikke kan mødes fysisk, har valgt at arbejde med entreprenørskab og iværksætteri.

 

Til National Entreprenørskabsmesse skal hvert team præsentere deres ide, produkt eller service for dommere fra erhvervslivet, som giver eleverne feedback på ideen og bedømmer elevvirksomhederne på bl.a. ideens potentiale, produktudvikling, markedsføring og økonomi. Så en god idé er ikke nok til at vinde, eleverne skal også vise, at de forstår, hvordan man omsætter ideen til en virksomhed.

 

Deltagerne kommer fra:

 

  • Nordjylland: 94 elever, 24 hold
  • Midtjylland: 133 elever, 36 hold
  • Syddanmark: 83 elever, 23 hold
  • Sjælland: 95 elever, 26 hold
  • Hovedstaden: 67 elever, 18 hold

Hæder og pengepræmie til vinderne

I år kører hele National Entreprenørskabsmesse online. Her vil de mange iværksætterspirer mødes online med forskellige dommere fra erhvervslivet, som lytter til de unges ideer og giver dem sparring. Dagen starter med en velkomst med vært Sofie Østergaard og DJ Jonas Bonnerup, og slutter med en festlig vinderkåring.

 

Præmierne til de unge iværksættere er sponsoreret af Odense Kommune, og rådmand Christoffer Lilleholt holder åbningstale til de unge, når dagen går i gang kl. 9. Kåringsshowet starter kl. 14.30, og her vil bl.a. Patrick Dorgan underholde med livemusik, og der vil være inspirerende oplæg fra iværksættervirksomheden Istid. National Entreprenørskabsmesse sendes i år direkte fra lokaler stillet til rådighed af Colliers i Odense.

 

Den Nationale Entreprenørskabsmesse er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab og en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Alle deltagerne har arbejdet med deres idé eller produkt som en del af et skoleforløb og for mange af dem er National Entreprenørskabsmesse første gang de fremviser deres idé eller produkt offentligt. Konkurrencen har flere gange været katalysator for opstart af reelle virksomheder.