28 maj 2018  /  NyhedsRedaktør

Mød landets mest innovative studerende til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

19 procent af alle studerende får entreprenørskabsundervisning på studiet og samtidig er interessen for iværksætteri stigende blandt unge. Det betyder, at flere starter egen virksomhed allerede inden de færdiggør deres uddannelse. Mød 70 af de imponerende unge iværksætterspirer, når Fonden for Entreprenørskab holder Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende den 31. maj, hvor også H.K.H. Kronprinsen vil deltage.

20 teams har kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, og de stiller med innovative idéer, knivskarpe pitches og masser af research, der viser, hvorfor netop de med deres iværksætteridé bør gå hjem med titlen som Danmarksmester i entreprenørskab.

 

De studerende kommer fra forskellige korte og mellemlange videregående uddannelser, og de har alle deltaget i entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, hvor de i månedsvis har arbejdet med at udvikle og optimere deres innovative iværksætterideer.

 

De studerende er virkelig dygtige til at bruge deres faglige viden fra deres uddannelse til at skabe nye ideer og komme med nye bud på, hvordan vi kan forandre og forbedre eksisterende måder at gøre tingene på. Når de studerende kombinerer deres faglige indsigt med kreativitet og entreprenørskab, så opstår nye spændende iværksætterideer, og i år er niveauet rigtig højt. Så vi har store forventninger til DM,” siger Carina Hammer, projektleder for DM i Entreprenørskab og Start Up Programme.

 

Kongelig deltagelse når de bedste ideer kåres

Til Danmarksmesterskabet dyster deltagerne om op til 50.000 kroner, titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab og en adgangsbillet til EM i Entreprenørskab. Tidligere års deltagere har efterfølgende klaret sig imponerende, og de seneste år har givet både guld, sølv og bronze til Europamesterskabet.

 

De studerende dyster i fire kategorier: Greentech, Serviceinnovation, Lifetech og Social entrepreneurship. Der kåres én vinder i hver kategori og én samlet vinder af DM i Entreprenørskab, der går videre til Europamesterskabet, som i år afholdes i Riga i slutningen af juni.

 

I år kan de studerende også se frem til en ekstra fornøjelse, da H.K.H. Kronprinsen vil deltage til præmieoverrækkelserne ved DM i Entreprenørskab.

 

”Fremtidens udfordringer kalder på entreprenante medarbejdere og innovative iværksættere. Skal vi ruste fremtidige generationer bedst muligt, så kræver det en indsats på de danske uddannelsesinstitutioner, og derfor støtter vi Start Up Programme og Fonden for Entreprenørskab,” siger Jens Klarskov, adm. direktør, Dansk Erhverv.

 

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab sammen med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Bloomberg, Tønder Energi- og Miljøfond, Trygfonden og Bristol Myers-Squibb, som hver står bag en af kategoripriserne på dagen. DM afholdes i Børssalen hos Dansk Erhverv den 31. maj 2018.

 

 

Program:
13.00-13.15      Åbningstale, v/ adm. direktør Christian Vintergaard, Fonden for Entreprenørskab og adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv
13.15-13.45      7 x pitch fra studerende
13.45-13.55      Uddeling af særpris
13.55-14.00      Uddeling af JA Alumni Award, v/ formand Jonathan Parisi
14.00-14.30      7 x pitch fra studerende
14.30-14.45      Pause
14.45-15.10      6 x pitch fra studerende
15.15-15.30      Q&A v/ model, Dj, træningsentusiast og tv-vært Emilie Lilja
15.30-15.50      H.K.H. Kronprinsen besøger nogle af de studerendes stande
15.50-16.00      Kåring af årets entreprenante uddannelsesinstitution v/ tidligere vinder SIMAC, direktør Jesper Bernhardt
16.00-16.30      Den store finale og kåring af vindere med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen
16.30-17.00      Bobler, fejring og netværk