13 apr 2018  /  NyhedsRedaktør

Mød Danmarks sejeste unge iværksættere til DM i Entreprenørskab

Næsten halvdelen af alle unge på en ungdomsuddannelse får nu undervisning i innovation og entreprenørskab. Men der kan være langt fra skolebænken til at turde springe ud som iværksætter. Tag med til Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab den 18. april, og mød 162 elever fra hele landet, som skal dyste på innovative ideer og chancen for at kickstarte iværksætterdrømmen.

Industriens Hus kommer til at boble af ideer, når elever fra hele landet mødes til Company Programme - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Alle deltagerne har arbejdet med deres idé i månedsvis og 162 elever fordelt på 42 hold er sluppet igennem nåleøjet og har kvalificeret sig til DM.

 

For at vinde Danmarksmesterskabet skal deltagerne både have en innovativ idé, styr på forretningsmodellen og levere en toppræsentation for at imponere dommerne.

 

- Eleverne kombinerer deres viden fra uddannelserne med kreativitet og entreprenørskab, og så opstår der nye spændende iværksætterideer. Til DM får de unge også konstruktiv feedback fra erfarne erhvervsfolk, og vi ved, at konkurrencer som den her klæder de unge på til at kunne starte egen virksomhed senere i livet, siger Mette Meulengracht Jensen, projektleder for DM i Entreprenørskab fra Fonden for Entreprenørskab.

 

Unge fra hele landet skal dyste på gode ideer

Eleverne konkurrerer i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills, og deres ideer spænder derfor lige fra bakteriedræbende mobilcovers, over bæredygtigt og nedbrydeligt engangsservice til betalingsapp til tweens. Alle teams bliver bedømt af erfarne erhvervs- og organisationsfolk, som også giver feedback på de unges ideer.

 

- Det er en fornøjelse for DI at lægge hus til DM i Entreprenørskab igen i år. Kreativiteten og virkelysten lyser jo ud af øjnene på de unge. Den drivkraft vil vi gerne støtte og fremme, for det er den slags unge, der skal være med til at skabe fremtidens virksomheder og arbejdspladser, som er fundament for vores velfærdssamfund. Jeg er sikker på, at hvis disse unge ikke skaber deres egen virksomhed, så står de eksisterende virksomheder klar med job til dem, for de har også brug for dygtige, selvstændige medarbejdere, siger Kent Damsgaard, direktør, Dansk Industri.

 

Vinderne findes ved en festmiddag om aftenen, hvor Morten Resen er vært og vil underholde med sin egen iværksætterhistorie. Han skal også interviewe Tommy Ahlers og Tommy Andersen om livet som iværksættere og investorer og medlemmer af regeringens Iværksætterpanel.

 

Hovedpræmien til DM-vinderne er en check på 10.000 kr. samt deltagelse ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Beograd til juli.

 

Om Company Programme – DM i Entreprenørskab:

Company Programme er et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. I løbet af skoleåret skal de bl.a. arbejde med forretningsmodeller, indgå aftaler med samarbejdspartnere fra det nære erhvervsliv og den finansielle sektor, lave markedsføring og budgetter. De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale finaler til Danmarksmesterskabet.

 

Fonden for Entreprenørskab står bag Company Programme og DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri og Nordea.

 

Læs mere om Company Programme og DM i Entreprenørskab her.