16 dec 2014  /  NyhedsRedaktør

Mikrolegatordningen fortsætter i 2015

Flere unge har i dag fået smag for at starte egen virksomhed, og Mikrolegatordningen bliver nu forlænget ind i 2015 for at give økonomisk støtte til flere unge iværksættere.

Flere unge har i dag fået smag for at starte egen virksomhed. Særligt er det blevet tydeligt med Mikrolegatordningen, at interessen for iværksætterlivet blandt de studerende på landets ungdomsuddannelser og videregående uddannelser er positivt stigende.

 

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise har i løbet af 2014 udelt 69 legater svarende til 2,3 mio. kroner til unge, håbefulde, entusiastiske iværksættere. Iværksættere som har fingeren på pulsen og lysten til at bidrage til samfundet og den danske vækst.

 

"Vi er utroligt glade for at kunne udbyde flere Mikrolegter i 2015, da vi i stigende grad ser at ordningen har en positiv indflydelse på iværksætteri blandt landets elever og studerende og giver deres projekter et skub i den rigtige retning," siger projektleder Tilde Reffstrup.

 

Mikrolegater gør en forskel

For Mikrolegatmodtager Helena Linding Andersen fra virksomheden EnjoyLocally har Mikrolegatet haft stor betydning:

 

"Legatet har betydet en mærkbar forskel. Det har fået os ud af starthullerne og motiveret os til at fokusere 100 procent på projektet.  I vores møde med kunder og samarbejdspartnere har vi fortalt om Fondens opbakning, og det har åbnet mange døre og været en medvirkende årsag til, at flere investorer, allerede her i startfasen, har vist deres interesse," siger Helena Linding Andersen.

 

Mikrolegatordningen fortsætter i 2015. Første ansøgningsrunde har deadline den 22. januar og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise ser frem til at hjælpe flere unge på vej fra CV til CVR.