26 mar 2014  /  NyhedsRedaktør

Mikrolegater for millioner til studerende

En ny mikrolegatordning skal sikre, at flere studerende ser iværksætterlivet som en mulig karrierevej. Der er afsat 2,3 millioner kroner til projektet, som skal støtte unge iværksættere økonomisk.

Som studerende kan det være svært at låne penge til en god idé, og det bremser mange unge i at starte egen virksomhed. Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise står i samarbejde med Danmarks Innovationsfond og Erhvervsstyrelsen bag en ny ordning, som skal gøre iværksætterlivet mere attraktivt for innovative studerende.

 

Ordningen hedder Mikrolegater og er netop sat i gang. Der er afsat 2,3 millioner kroner til legaterne i 2014.

 

Stort vækstpotentiale

Projektet bygger videre på gode erfaringer fra et tidligere pilotprojekt, som har hjulpet flere studenteriværksættere med at gå fra idé til egentlig virksomhed. Blandt andet Volt, Ruby Cup og The Eye Tribe.

 

"Unge fra videregående uddannelser har et stort potentiale for at starte vækstvirksomheder. Men ofte er det manglende finansiering i selve opstartsfasen, der forhindrer dem i at gå i gang. Med mikrolegatordningen får de studerende en unik mulighed for at få finansiering fra starten, og det skulle gerne resulterer i flere levedygtige virksomheder", siger Christian Vintergaard, adm. direktør for Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

 

Den tidligste opstart

Den nye ordningen støtter økonomisk med to typer af legater:

 

- Mikrolegat til studerende med en idé på idéstadiet. Her kan søges 10.000 kr. - 25.000 kr. til at dække de tidligste omkostninger inden virksomhedsopstart.

 

- Mikrolegat til studerende der netop har oprettet et CVR nr. Her kan søges 35.000 kr. - 50.000 kr. til blandt andet at nå modenhedsstadie for at opnå anden vækstkapital. Dette Mikrolegat kræver 25 % af beløbet i medfinansiering.

 

Der er ansøgningsfrist for første pulje den 1. juni. Læs mere om kriterierne via linket i højre side.