28 jun 2016  /  NyhedsRedaktør

Lær af erfaringerne fra LifeSkills

Læring og innovation gennem fremmedsprog og entreprenørskab er et pædagogisk projekt finansieret af Erasmus + , der ønsker at fremme unges muligheder for at begå sig i verden.

Mange unge mennesker oplever, at den traditionelle skole ikke nødvendigvis giver dem kompetencer, som kan bruges, når de forlader skolen. Det kan være fordi, de har svært ved at leve op til kravene i en stadig mere fagligt orienteret skole, eller fordi det, de lærer i skolen, ikke kan bruges, der hvor de bor. 

 

Projektet LifeSkills samlede unge fra Portugal, Frankrig og Danmark, og de fleste havde det tilfælles, at de enten selv havde nogle udfordringer eller de kom fra et område, som gav dem ingen eller meget få muligheder for at skabe sig en tilværelse. Målet med LifeSkills var netop at give eleverne kompetencer, som kunne hjælpe dem med at finde nye veje både personligt, og når de skal skabe sig en tilværelse.

 

På projektets hjemmeside kan man finde værktøjer og gode ideer til sin undervisning, så andre end de heldige elever, som var med i projektet, kan få glæde af erfaringerne og måske også få nye LifeSkills.

 

Læs også blogindlægget her, som handler om erfaringerne med entreprenørielle projekter på tværs af landegrænser. Her er LifeSkills-projektet også omtalt.