08 aug 2018  /  NyhedsRedaktør

Kristina vandt lederpris til EM i Entreprenørskab

Den har ligget og luret siden hun var barn. Iværksætterlysten. Og noget tyder på, at Kristina Horsager og resten af hendes team fra CLEANCOVER er godt på vej mod drømmen om egen virksomhed. I år vandt de Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, og til det efterfølgende europæiske mesterskab indkasserede Kristina en lederpris.

Konkurrencen var hård, da der i midten af juli blev afholdt Europamesterskab i Entreprenørskab i Beograd i Serbien. Og selvom det blev Storbritannien, der løb med sejren, så blev der alligevel jublet i den danske lejr, da Kristina Horsager fra CLEANCOVER vandt en JA Alumni Leadership Award. Prisen gives til enkeltstående elever, der udmærker sig ved ekstraordinært lederskab og holdånd i deres team i Company Programme.

 


CLEANCOVER består af fem piger, der alle dimitterede fra Erhvervsgymnasiet Grindsted i sommer. Med en idé om et antibakterielt mobilcover, der i løbet af 24 timer fjerner 90 procent af bakterierne på mobilen, sikrede pigerne sig tidligere på året en førsteplads til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab og en lederskabspris til det europæiske mesterskab. Kristina Horsager ses yderst til venstre. 

 

- At vinde en personlig lederskabspris betyder vildt meget, men jeg var aldrig kommet så langt i konkurrencen, hvis det ikke havde været for mit team. Selvom der står mit navn på prisen, så er den fælles, lyder det fra Kristina Horsager, der i øjeblikket arbejder i Legoland for at tjene penge nok til oprettelsen af et ApS til CLEANCOVER.  

Syge klassekammerater gav god idé

Ideen bag CLEANCOVER opstod, da pigerne på Erhvervsgymnasiet Grindsted deltog i entreprenørskabsforløbet Company Programme, der har til formål at styrke elevers innovative kompetencer og træne dem i at udvikle og omsætte gode ideer til realiserbare virksomheder eller sociale projekter.

 

- Vi ville gerne gøre en forskel inden for sundhedssektoren og på en eller anden måde være med til at mindske risikoen for at blive syg, eller mere syg, af at komme på hospitalet. I foråret sidste år var rigtig mange på gymnasiet syge, og det fik os til at gå i dybden med smittekilder. Vi fandt ud af, at vores mobiltelefoner var den helt store synder. Og sådan blev CLEANCOVER til, forklarer Kristina Horsager.

 

CLEANCOVER-pigerne opfandt et antibakterielt mobilcover, der fjerner 90 procent af bakterierne på mobilen i løbet af 24 timer. CLEANCOVER har selv stået for hele processen i valg af materiale, design og pris på deres mobilcover.  

 

Entreprenørskabsforløb har skubbet til CLEANCOVER

I entreprenørskabsforløbet, Company Programme, bliver eleverne rustet til at tænke kreativt og omsætte ideer til virkelighed. Men vejen fra idé til virkelighed er ikke blot et undervisningsforløb – den er derimod brolagt med udfordringer, omkørsler og bump.

 

- Det har til tider været frustrerende og vildt hårdt at være med i Company Programme. Men det har været det hele værd. Vi har lært utroligt meget om os selv, og hvordan vi reagerer på og håndterer forskellige problemer og muligheder. Det har været en kæmpe oplevelse at være med og se, at CLEANCOVER kunne blive til mere end blot et skoleprojekt, siger Kristina Horsager, og tilføjer:

 

- Jeg har drømt om at blive iværksætter, lige siden jeg var barn. At vi er kommet så langt med CLEANCOVER har blot styrket min drøm og lyst endnu mere.

 

CLEANCOVERs plan er at fortsætte arbejdet i målet mod at gøre CLEANCOVER til en succesrig virksomhed. Pigerne ser lyst på fremtiden. De har blandt andet tilmeldt sig et mentorforløb i Fonden for Entreprenørskab, som også står bag Company Programme.

 

Foruden Kristina Horsager består CLEANCOVER af Signe Højgaard Schäfer Johansen, Michelle Elise Christensen, Mia Svejgaard Jørgensen og Line Kirstine Nielsen.

 

Fakta om Company Programme

Company Programme er et undervisningsforløb, hvor elever på ungdomsuddannelserne bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. I løbet af skoleåret skal de bl.a. arbejde med forretningsmodeller, indgå aftaler med samarbejdspartnere fra det nære erhvervsliv og den finansielle sektor, lave markedsføring og aflægge regnskab. Ca. 4000 elever er årligt med i Company Programme, og de bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Herfra går vinderen videre til EM i Entreprenørskab.

 

Læs mere om Company Programme her: http://cp.ffe-ye.dk/

Eller Fonden for Entreprenørskab her: http://www.ffe-ye.dk/