06 apr 2017  /  NyhedsRedaktør

Kreative elever fra Fuglsanggårdsskolen vandt NextLevel

Et anlæg, der kan omdanne ko-prutter fra metan til CO2 og dermed spare miljøet for en stor forurening, løb med sejren, da elever fra hele landet torsdag den 6. april var samlet til NextLevel – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.

Den gode idé, kreativitet og innovation var i fokus da flere end 60 elever fra hele landet torsdag var samlet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Gruppen Danish Global Cooling fra Fuglsanggårdsskolen vandt både deres kategori og blev den samlede vinder af Danmarksmesterskabet. De har udviklet en idé til et anlæg, der skal monteres ovenpå kostalde, og som kan opsamle den metan, som kommer når køer prutter. I anlægget er en skorsten, der kan brænde metangassen og på den måde omdanne den til CO2, som er langt mindre skadeligt for miljøet end metan.

 

Det er fantastisk at vinde. Vi har haft det sjovt med projektet og vores samarbejde har fungeret rigtig godt, fordi vi har forskellige styrker. Vi vil gerne dedikere sejren til vores lærer Amina,” lød det begejstret fra drengene efter sejren.

 

Bag Danish Global Cooling står Alfred Steensen, Laurits Riis Lund, Sebastian Egelund Ronan og Axel Søborg. De vandt 3000 kr. for kategorien Viden & Verden og derudover 10.000 kr. som den samlede vinder.

 

De bedste var samlet til mesterskabet

20 hold havde kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet, men over 900 elever fra 8. – 10. klasse har i løbet af skoleåret arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet NextLevel.

 

Jo tidligere man begynder at arbejde med innovation og entreprenørskab, jo større effekt har det. Derfor er det også en fornøjelse at se og høre alle de innovative ideer, som eleverne præsenterer. De har lavet grundig research, samarbejdet og snakket med mange interessenter, og al den erfaring de får nu, vil gavne dem senere i livet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

 

Pitcherific og Design for Change åbnede Danmarksmesterskabet med inspirerende oplæg til de unge deltagere, bl.a. om hvordan man bedst bruger sit kropssprog, når man skal præsentere sin idé for en ny person. Bagefter gik konkurrencen i gang og eleverne dystede i fire kategorier: Bevægelse, Sprog & Kultur, Velfærd & Samfund og Viden & Verden.

 

Vinderne blev:

 

Samlet vinder: Danish Global Cooling, Fuglsanggårdsskolen

 

Viden & Verden:

 1. plads: Danish Global Cooling, Fuglsanggårdsskolen
 2. plads: Tent Loving Care, Vesterdal Efterskole
 3. plads: Stay Safe, Fuglsanggårdsskolen

 

Sprog & Kultur:

 1. plads: Fortæl, fortæl!, Vesterdal Efterskole
 2. plads: SprogBRO, Vesterdal Efterskole
 3. plads: Differentia, Kirkebakkeskolen

 

Velfærd & Samfund:

 1. plads: ALAS, Englystskolen
 2. plads: Anti C&B, Englystskolen
 3. plads: Teen Work, Skorpeskolen

 

Bevægelse:

 1. plads: iDilemma, Vesterdal Efterskole
 2. plads: School break Assistence, Marie Kruses Skole
 3. plads: Team Care, Kirkebakkeskolen

 

Fonden for Entreprenørskab står bag NextLevel og DM i Entreprenørskab. Vinderne i hvert af de fire spor fik 3000 kroner til klassekassen, og den samlede vinder fik derudover også en oplevelse for hele klassen til en værdi af 10.000 kroner.