13 jun 2018

Nye anbefalinger fra Iværksætterpanelet: Entreprenørskab i undervisningen er vigtigt

Iværksætterpanelet præsenterede i dag deres anbefalinger til regeringen. En af anbefalingerne lyder, at iværksætteri og entreprenørskab i endnu højere grad skal finde vej ind i uddannelsessystemet.

Hvis unge skal vælge at springe ud som selvstændige iværksættere, så skal entreprenørskab og iværksætteri være en del af uddannelsessystemet. Det mener Iværksætterpanelet, som i dag præsenterede deres anbefalinger til regeringen.

 

Iværksætteri skal italesættes som en seriøs levevej allerede i skolerne, og for at sikre dette anbefaler Iværksætterpanelet, at Fonden for Entreprenørskab sikres en fast bevilling.

 

Det er en anbefaling fondens direktør, Christian Vintergaard, glæder sig over.

 

- I Fonden for Entreprenørskab arbejder vi for at entreprenørskab skal være et grundelement i alle uddannelser og på alle uddannelsesniveauer. Vi er derfor glade for, at Iværksætterpanelet netop prioriterer entreprenørskab i uddannelsessystemet. Et øget fokus på entreprenørskab allerede i skolen vil få store effekter på den iværksætterkultur, der er under opbygning i Danmark, udtaler Christian Vintergaard.

 

Læs alle abefalinger fra Iværksætterpanelet her:

   


Om Iværksætterpanelet
Regeringen nedsatte i april 2017 Iværksætterpanelet, som fik til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan det kan gøres lettere og mere attraktivt for iværksættere at starte ny virksomhed, og hvordan flere nye virksomheder kan tage de næste skridt og vokse sig store. Panelet afleverede sine første anbefalinger til regeringen i september 2017, hvoraf flere af forslagene indgik i regeringens udspil til og efterfølgende aftale om ”Erhvervs- og iværksætterinitiativer” fra november 2017.