03 sep 2014  /  NyhedsRedaktør

Iværksætterne spirer på landets uddannelser

Mange studerende drømmer allerede under studietiden om at starte egen virksomhed, og med et mikrolegat kan de tage de første skridt mod et liv som iværksætter. På fire måneder har studerende søgt om mikrolegater for næsten 6 millioner kroner ved Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

Drømmen om at skabe sin egen virksomhed er stigende blandt landets studerende. Og muligheden for at få startkapital til at gøre idéen til virkelighed, har fået et stort antal studerende til at søge om et mikrolegat.

 

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise står sammen med Danmarks InnovationsFond og Erhvervsstyrelsen bag en ny mikrolegatordning, der skal sikre, at flere studerende ser iværksætterlivet som en mulig karrierevej. Der er foreløbigt afsat 2,3 millioner kroner til ordningen, som skal støtte unge iværksættere økonomisk.

 

Søgt for 5,8 millioner kroner

 

Den 1. september var der ansøgningsfrist for anden runde af mikrolegaterne, og her modtog Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i alt 83 ansøgninger. Med de 114 ansøgninger, der kom i juni, er der nu sammenlagt søgt om støtte for næsten 6 millioner kroner.

 

Selv om iværksætterkulturen ofte bliver omtalt som noget, der ikke er særlig udbredt i Danmark, så ser vi en stigende interesse blandt studerende for at søge startkapital til at starte egen virksomhed. Hele 67 procent af ansøgerne i juni har modtaget entreprenørskabsundervisning, og mange af de studerende får professionel og effektiv støtte i deres studentervæksthuse ude på uddannelsesinstitutionerne. Begge dele ser vi som medvirkende til, at så mange unge har søgt om mikrolegater,” siger Tilde Reffstrup, projektleder for Mikrolegatordningen.

 

De nye ansøgninger skal nu behandles af en evalueringskomité, som afgør hvilke ansøgninger, der får et mikrolegat på mellem 10.000 og 50.000 kroner. Af de 83, som har søgt i september har 41 allerede et CVR-nummer, mens 42 har søgt uden et CVR-nummer.

 

Størst søgning fra universiteter

 

Det er især studerende på landets videregående uddannelser, der har søgt om et mikrolegat til opstart af virksomhed, og særligt studerende fra universiteterne. Men der er også elever på ungdomsuddannelserne, som allerede har fået lyst til at være iværksætter.

 

Ansøgningerne for anden ansøgningsrunde er fordelt på følgende måde:

 

Universitet: 53 ansøgninger

Erhvervsakademier: 13 ansøgninger

Professionshøjskoler: 8 ansøgninger

Ungdomsuddannelser: 9 ansøgninger