27 jan 2015  /  NyhedsRedaktør

Investor Day skal sætte skub i den danske vækst

Med dette nye initiativ matcher Fonden for Entreprenørskab – Young Entreprise (Fonden) i samarbejde med Finansrådet og Keystones 20 startups, der tidligere har modtaget et Mikrolegat fra Fonden, med et erfarent netværk af risikovillige investorer og business angels. Fælles for dem alle er, at de brænder for vækst og iværksætteri.

De inviterede startups vil inden investormødet blive klædt på af Keystones, som er anerkendte eksperter i at rejse kapital.  Her vil forretningsideerne og investormaterialet få en tur i den varme stol, så iværksætterne kan komme godt fra start og imødekomme investorernes høje krav til afkast, vækst og organisering. Om investormødet vil føre til ét eller flere match, vil tiden vise.

 

Vi ved, at sandsynligheden for at starte en vækstvirksomhed stiger, når de unge har en videregående uddannelse. Med Investor Day vil vi gerne hjælpe de unge endnu et skridt videre, så de også er bedre rustet til skaffe kapital til deres virksomhed,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

 

Live Dealmaking giver praktisk erfaring


I løbet af Investor Day vil de talentfulde iværksættervirksomheder få mulighed for at præsentere og teste deres business case. Ydermere vil der være live dealmaking på programmet, når Keystones sætter en række af de deltagende virksomheder i ilden foran en investor. Det er et 3-6 måneders investeringsforløb kogt ned til få timers live forhandling, og én startup kan se frem til at gå fra forhandlingsbordet med titlen som dagens topinvestering.

 

Sammen med Finansrådet og Keystones håber Fonden, at denne dag kan være med til at opkvalificere de unge iværksætteres forhandlingskompetencer, blandt andet ved at skabe overblik over det finansielle miljø, som kan optimere sandsynligheden for fremtidig kapitalfremskaffelse.


Ved at sætte dem i forbindelse med investeringsbranchen, får de unge iværksættere tidligt i forløbet feedback fra investorer, og det kan på sigt være værdifuldt for den enkelte iværksætters forsatte karriere.

 

Investor Day er et nyt tiltag under Mikrolegatordningen, der udbydes i samarbejde med Innovationsfonden.