07 apr 2016  /  NyhedsRedaktør

Innovative fynske elever vandt NextLevel - DM i Entreprenørskab

Et spil, der skal skabe dialog, nysgerrighed og samtale mellem ensomme ældre. Den idé var så god og gennemført, at tre elever fra Vesterdal Efterskole torsdag den 7. april vandt finalen i NextLevel – Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Asta Lambers, Fie Frank og Josephine Kofod er de tre piger, der står bag idéen MEMO. MEMO er et spil, som de tre opfindsomme elever har udviklet specielt målrettet ensomme ældre på plejehjem. Tanken bag spillet er, at det skal sætte gang i samtalen mellem de ældre og samtidig skal det være let at gå til.

 

Det er helt ubeskriveligt at vinde, og vi er rigtig glade. Det har været virkeligt sjovt og spændende at arbejde med, og især nu når vi skulle ud fortælle om vores idé over for dommerne.  Vi har arbejdet i så mange måneder på vores projekt, og så lige pludselig er det overstået på ti minutter, når man har talt med dommerne. Nu skal vi finde ud af, hvad der skal ske med MEMO. Det kunne være virkelig fedt rent faktisk få det ud til nogle plejehjem, så det kan gøre en forskel,” lød det fra pigerne efter sejren.

 

MEMO er allerede et færdigudviklet spil, som pigerne også har afprøvet på et plejehjem med stor ros fra både personale og beboerne. Ud over titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab vandt pigerne bag MEMO også 15.000 kroner.

 

Mange vindere og hård konkurrence

Næsten 900 elever fra 8. – 10. klasse har været med i de indledende runder i NextLevel-konkurrencen, men kun 20 hold havde kvalificeret sig til finalen. Odenses rådmand Steen Møller åbnede Danmarksmesterskabet med en tale til de unge deltagere, hvor han roste de unge og opfordrede dem til at blive ved at med at arbejde med deres idéer.

 

Eleverne dystede i fire kategorier: Bevægelse, Sprog & Kultur, Velfærd & Samfund og Viden & Verden, og der blev kåret en 1., 2. og 3. plads i hver spor. Herefter pitchede de fire sporvindere deres idé på den store scenen, og den samlede vinder blev kåret.  

 

Det er meget imponerende at høre eleverne præsentere deres idéer. De er virkelig gået seriøst til opgaven, har lavet grundig research, arbejdet innovativt og snakket med mange interessenter. Al forskning viser, at deres erfaring med entreprenørskab, mens de går i skole, vil gavne dem senere i livet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

 

Fonden for Entreprenørskab står bag NextLevel og DM i Entreprenørskab, og Odense & Co har støttet DM. Ud over æren får vinderne i hvert af de fire spor 5000 kroner til klassekassen og den samlede vinder får derudover også 10.000 kr. ekstra til en oplevelse for hele klassen