09 apr 2018  /  NyhedsRedaktør

Hvem vinder Next Level og DM i entreprenørskab?

Der skal både være en kreativ idé, masser af research og en god præsentation klar, når de mest innovative elever fra hele Danmark mødes til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever torsdag den 12. april i Kolding. Alle eleverne har arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet Next Level, og til finalen skal de bedste ideer fra hele landet præsenteres.

Der bliver kamp til sidste pitch, når 78 elever fra Fyn, Jylland og Sjælland samles til DM i Entreprenørskab på Koldinghus den 12. april. Flere end 900 elever fra 7.-10. klasse har i løbet af skoleåret arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet Next Level, og nu samles de bedste hold til finalen, hvor Danmarks mest idérige skoleelever skal findes.

 

Entreprenørskab og innovation er emner, som alle skoler skal arbejde med i undervisningen, og analyser fra Fonden for Entreprenørskab viser, at flere og flere grundskoler ser værdien i, at deres elever deltager i længerevarende entreprenørskabsforløb som Next Level. Derfor har alle eleverne til DM også arbejdet med deres idé igennem lang tid, og de har kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet via lokale finaler.

 

Til DM mødes de 24 bedste hold, og her skal eleverne pitche deres ide for en række dommere, og overbevise dem om, at netop deres innovative idé er den bedste. Og ideerne spænder vidt – alt fra biologisk nedbrydelige cigaretfiltre, over bæredygtig vakuumpakning af kød til et spil der skal sætte fokus på blufærdighed og skabe dialog blandt unge.

 

De 24 hold skal til DM dyste i fire kategorier: Bevægelse, Viden & Verden, Velfærd & Samfund og Sprog & Kultur. Der kåres en vinder inden for hvert spor, samt en samlet 1., 2. og 3. plads af hele Danmarksmesterskabet. Ud over æren får vinderne 10.000 kroner til klassekassen og et ophold på Danfoss Universe, hvor holdet kan få hjælp til at arbejde videre med deres idé.

 

Fonden for Entreprenørskab står bag Next Level og Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Læs mere om Next Level her.