04 okt 2021  /  NyhedsRedaktør

H.K.H. Kronprinsen besøger iderige elever, der opfinder fremtidens klimaløsninger

Flere end 10.000 elever landet over arbejder lige nu med at opfinde klimaløsninger. De er med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, hvor de i år arbejder med at finde på innovative og teknologiske ideer til, hvordan man kan gøre en positiv forskel for klimaet. Den 6. oktober besøger H.K.H. Kronprinsen eleverne i 7. klasse på Skolen på Islands Brygge for at høre om deres ideer.

Klima er på dagsordenen hos alle verdens ledere, og der investeres massivt i løsninger, der skal forbedre klimaet for os alle. Men hvis vi skal nå i mål med klimaambitionerne, er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer og tænke på nye måder. Derfor arbejder alle elever i opfinderkonkurrencen Projekt Edison i år med teamet Klima – hvordan kan DU gøre en forskel? 

 

Projekt Edison er en lærerig og sjov opfinderkonkurrence for elever i 6.-7. klasse, og på Skolen på Islands Brygge er en 7. klasse i fuld sving med at bruge deres kreativitet og udvikle nye ideer.  

 

- Entreprenørskabsundervisning giver elever evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden, og netop Projekt Edison er godt eksempel på det. Her bruger eleverne deres kreativitet til selv at finde på innovative ideer og arbejder også med, hvordan de kan føre ideen ud i livet. Og resultaterne plejer at være imponerende, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, som står bag Projekt Edison.  

 

I år har eleverne også mulighed for at opfinde med teknologi i det nye teknologispor, som Projekt Edison samarbejder med Teknologipagten om. Netop det at opfinde med teknologi vil Kronprinsen få indsigt i, når Hans Kongelige Højhed besøger Skolen på Islands Brygge den 6. oktober kl. 10. Her vil eleverne i 7. klasse fortælle om deres ideer til at forbedre klimaet og vise Kronprinsen, hvordan de har brugt teknologien Scratch til at opfinde og udvikle deres ideer. 

 

Læs mere om Projekt Edison her.

 

Foto: Da H.K.H. Kronprinsen besøgte en skole sammen med Fonden for Entreprenørskab i 2019.