21 aug 2017  /  NyhedsRedaktør

Hjælp, mit barn har fået entreprenørskab!

Har du lyst til at træne entreprenørskab med dine børn, så har Fonden for Entreprenørskab og Skole og Forældre lavet 14 øvelser, som kan hjælpe dig og dine børn godt på vej.

Entreprenørskab handler om at få nye ideer og omsætte dem til noget, der skaber værdi i omverdenen, og hvis man som forælder gerne vil hjælpe sit barn med øve entreprenørskab og prøve om idéerne kan holde, er der meget man kan gøre.

 

Hvis man gerne vil øve sig i at være kreativ og finde på nye idéer, så handler det om at bryde vaner, turde handle på nye muligheder, skabe en idé og løfte hovedet og se ud over horisonten. Det er det, øvelserne går ud på. Lad børnene tage ansvar og initiativ og lad dem lære noget samtidig. Lav gerne aktiviteterne sammen med børnene, for det er sjovt at gøre noget sammen og få fælles oplevelser af, at noget nyt og anderledes lykkes,” sigerPeter Rasmussen, projektleder i Fonden for Entreprenørskab.

 

Hjælp – mit barn har fået entreprenørskab! er 14 øvelser, hvor man gennem sjove aktiviteter og udfordringer kan øve børns innovative og entreprenørielle kompetencer. Der er øvelser til alle aldersklasser i skolealderen.

 

Over halvdelen af alle grundskoler i Danmark arbejder med innovation og entreprenørskab i undervisningen. Men entreprenørskab er ikke ligesom de almindelige fag i skolen, og opgaverne er ment som en hjælpende hånd til de forældre, som gerne vil hjælpe deres børn med at arbejde med entreprenørskab. Opgaverne kan bruges derhjemme som supplement til entreprenørskabsforløb i skolen – eller måske bare på en kedelig regnvejrsdag i efterårsferien.

 

Øvelserne er udviklet af Fonden for Entreprenørskab og udgives i samarbejde med Skole & Forældre.

 

Hjælp – mit barn har fået entreprenørskab! er gratis og kan findes her: skabfremtid.ffe-ye.dk