03 nov 2016

HHX-elever fulgte i hælene på europæiske topchefer

Handelsgymnasieeleverne Laura Pathare og Dennis Mathiasen brugte to dage i uge 42 på at få et unikt indblik i dagligdagen for en europæisk topchef, da de deltog i Leaders-For-a-Day.

Det blev en noget anderledes efterårsferie for Dennis Mathiasen og Laura Pathare, der til dagligt er studerende på Varde Handelsgymnasium. Turen gik nemlig til Bruxelles, hvor de i to dage fulgte i hælene på hver deres europæiske topchef som et led i Leaders-For-a-Day.

 

Initiativet, der er organiseret af JA Europe sigter efter at få unge studerende til i højere grad anvende entreprenørskab og styrker desuden mentorordninger mellem studerende og professionelle.

 

"Jeg syntes, det lød super spændende at få lov til at følge en leder i en dag, og se hvad deres dagligdag kan byde på. Jeg tænkte, at det også var en mulighed for at skubbe mine grænser og få nogle kontakter til både virksomheder og andre unge i Europa," forklarer Laura Pathare.

 

Brugbar erfaring til resten af livet

 

I alt deltog 35 unge studerende fra mere end 15 lande i Leaders-For-a-Day. Blandt de deltagende ledere var både chefer fra HSBC, SAP og Nokia, mens der også deltog medlemmer af både Europaparlamentet og Europakommisionen. De kunne hver især give deres unge "lærlinge" et unikt indblik i livet som topchef, hvilket de studerende fuldt ud tog til sig.

 

"Den første dag gik med at lære de andre at kende, og næste dag var vi så ude med vores leder. Min leder var Federica Sabbati, der er generalsekretær for nonprofit-organisationen European Heating Industries (EHI). Mens jeg var hos EHI, var jeg med til en del møder sammen med repræsentanter fra nogle af verdens største varmeproducerende virksomheder, og jeg så også forskellige måder at opretholde et godt arbejdsmiljø på, hvilket er noget jeg helt klart kan bruge i fremtiden," siger Dennis Mathiasen.

 

Med sig tilbage til Danmark har de to handelsgymnasieelever taget uvurderlig erfaring samt en masse gå-på-mod, der har givet dem endnu mere lyst til at prøve kræfter med livet som iværksætter.

 

"Jeg har helt klart skubbet mine grænser og fået et indblik i, hvordan det er at være leder i en virksomhed - med de ofringer, glæder og andet, der følger med. Desuden har jeg fået en masse gode råd, som jeg kan bruge fremover," siger Laura Pathare.