30 jun 2017  /  NyhedsRedaktør

Hæderspris til dansk studerende ved EM i Entreprenørskab

Det blev ikke til guldmedaljer til de danske studerende, da priserne blev uddelt ved European Enterprise Challenge 2017, som er EM i Entreprenørskab for studerende. Men en hæderspris for godt lederskab gik alligevel til en af de danske studerende.

To danske hold fra Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) havde kvalificeret sig til European Enterprise Challenge 2017. På trods af udfordringer med at holdenes prototyper ikke nåede frem i rette tid, leverede begge hold flotte præsentationer, da studerende med innovative iværksætterideer fra hele Europa var samlet i Helsinki fra den 28. til 29. juni.

 

Det blev dog ikke til danske medaljer ved mesterskabet, men i stedet en hæderspris til Henrik Krogh fra gruppen FirstMower. Henrik Krogh vandt en JA Alumni Leadership Award for hans passion og lederskabsevner.

 

De danske deltagere var to grupper fra SIMAC. Nice Defence, som har udviklet et vejbump, der effektivt kan terrorsikre offentlige områder, og FirstMower som har udviklet en maskine, der kan gøre græsslåning i midterrabatten på motorvejen mere sikker, hurtigere og til mindre gene for bilisterne.

 

Begge de danske hold har i løbet af året arbejdet med entreprenørskab og iværksætteri på deres uddannelse som en del af forløbet Start Up Programme. Den 1. juni vandt Nice Defence 1. pladsen og FirstMower 2. pladsen ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

 

Vinderne blev gruppen INTACT fra Malta, der har udviklet et nyt sikkerhedssystem til cyklister og motorcyklister, som via indbyggede sensorer i hjelme og cykler automatisk opdager, hvis der sker en ulykke, og videresender oplysninger til pårørende og beredskab.

 

Baggrund

European Enterprise Challenge er arrangeret af JA Europe og er en konkurrence for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser fra hele Europa. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til entreprenørskab og udvikle deres forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative ideer. Over 14.000 studerende har deltaget i løbet af året, og 18 hold havde kvalificeret sig til EM.

Fonden for Entreprenørskab er dansk medlem af JA Europe, og står bag Start Up Programme og DM i Entreprenørskab i Danmark. Læs mere om konkurrencen og se de andre deltagende lande her.

 

Alle de danske deltagere ved European Enterprise Challenge 2017: