15 apr 2015  /  NyhedsRedaktør

Håndhygiejne i børnehøjde sikrede elever fra Horsens Danmarksmesterskabet

En interaktiv vandhane, der skal forbedre håndhygiejnen i børnehaver og samtidig gøre håndvasken sjov og lærerig. Den idé sikrede fire elever fra Learnmark Horsens titlen som Danmarksmestre i entreprenørskab for ungdomsuddannelser.

I alt havde 162 elever fordelt på 42 hold fra ungdomsuddannelser i hele landet kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab – Company Programme, men det blev holdet Plash fra Learnmark Horsens, der løb med sejren.

 

Bag vindergruppen står Mads Høy Lindgaard, Cille Telling, Jeppe Kejlberg og Kinneret Rebekka Lilly Sarusie. De unge entreprenører har udviklet et system, der gør det sjovt for børnehavebørn at vaske hænder. Ved hjælp af en touchskærm, en føleplade og et par højtalere bliver håndvasken lavet om til en leg for børnene, hvor det gælder om at vaske hænder grundigt. Og det skulle hjælpe med at nå målet for Plash, som er at formindske sygefraværet blandt børn og pædagoger.

 

Det er vildt og helt fantastisk. Det har været hårdt og en lang proces, men vi har også været i kontakt med en masse børn og det har været fedt, for det er virkelig livsbekræftende. Vi regner helt sikkert med at arbejde videre med idéen,” sagde de fire elever, da de vandt.

 

Ud over en god idé, havde vinderteamet også lavet grundig markedsresearch og præsenterede deres idé for dommerne på overbevisende vis. Og så fik de rosende ord med på vejen fra dommerne: ”En gruppe der har formået at transformere teori og erfaringer til en stærk business case. Teamet har samtidig overbevisende forretningskompetencer og løser et sundhedsmæssigt problem på en sjov og interaktiv måde.

 

Plash fik som præmie overrakt 10.000 kroner og så skal gruppen repræsentere Danmark ved det prestigefyldte Europamesterskab - Company of the Year Competition - som holdes i Berlin til juli. Derudover vinder de også 8 timers kommunikationsrådgivning fra Change Entrepreneurship, der kan hjælpe de unge idémagere med at få deres idé eller produkt videre ud mod markedet.

 

Det er imponerende at høre eleverne fortælle om deres idéer, og hvordan de har arbejdet med dem. Alle eleverne har arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af deres skoleforløb, men de har også hældt en masse frivillige timer i deres projekter. Det store engagement har været tydeligt at se, for niveauet blandt deltagere har været virkelig højt i år,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, som i samarbejde med Dansk Industri og Nordea står bag DM i Entreprenørskab.

 

DM i Entreprenørskab – Company Programme blev holdt i hos Dansk Industri i Industrien Hus onsdag den 15. april.

 


Alle vindere ved DM i Entreprenørskab:


1. pladsen: Plash fra Learnmark Horsens
2. pladsen: Brim fra Thorshavn Handelsskole
3. pladsen: Swapp fra Handelsskolen København Nord

 

De fire sporvindere blev:


Science & Technology: OnYourFeet fra Herningsholm Gymnasium
Society & Globalization: Chip din Cykel fra Haderslev Handelsskole
Business & Service: Plash fra Learnmark Horsens
Trade & Skills: Brim fra Thorshavn Handelsskole