27 maj 2015  /  NyhedsRedaktør

Genanvendelig energi sikrede studerende sejren til DM i Entreprenørskab

Når skibe sejler, udleder de store mængder forurening. Med et avanceret filter har tre studerende fra SIMAC i Svendborg fundet en løsning, der ikke alene forhindrer, at forureningen bliver ført ud i vandet, men også sikrer, at udledningen faktisk kan omdannes til ny energi. Den idé var så overbevisende, at de tre studerende onsdag vandt Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende.

12 hold studerende havde kvalificeret sig til finalen i DM i Entreprenørskab, som blev holdt i Børssalen hos Dansk Erhverv onsdag den 27. maj. Men tre studerende fra SIMAC imponerede dommerne så meget, at de både løb med danmarksmesterskabet og prisen Hyundai Brillant Young Entrepreneur Award.

 

Casper Ryborg Simmelsgaard, Rasmus Andreas Kunø Tarp og Uffe Wilken er de tre studerende bag idéen Gas2Green, som er en energioptimerende løsning til store skibe.

 

”Vi er ovenud glade og det er fantastisk! Vi vidste, at vi kom med et godt produkt, men at vi ligefrem skulle vinde, det overraskede os. Nu skal i have lavet en analyse og formet vore forretningsplan, så den er klar til EM. Og de mange penge vi har vundet skal gå til udviklingen af en prototype, mere research på området og til investeringer, der gavner vores virksomhed,” lød det sikkert fra gruppen efter sejren.

 

Med titlen som Danmarksmester fulgte også 50.000 kroner, et mentorforløb ved Change Entrepreneurship, og til juli skal Gas2Green repræsentere Danmark ved EM i Entreprenørskab. Derudover vandt Gas2Green Hyundai Brillant Young Entrepreneur Award, som udover 15.000 euro også indeholder et ni måneders mentorforløb.

 

SIMAC gentager succesen

Der kan være store ting i vente for de tre skibsofficerer fra Svendborg. Sidste års vindere, gruppen Cool4Sea, kom også fra SIMAC, og de har siden både vundet EM, modtaget over 2, 8 millioner kroner i investeringer og skabt deres eget job i deres egen virksomhed. Flere af de andre deltagere fra DM i 2014 har også hentet investeringer og arbejder dedikeret på deres virksomhed.

 

Flere vindere på dagen

Til DM i Entreprenørskab stod alle deltagerne overfor en jury af erfarne erhvervsfolk og iværksættere for at bevise, at deres idé er nyskabende og kan omsættes til en levedygtig virksomhed. På dagen dystede de studerende i fire kategorier, og her blev der også fundet vindere:

  • Mobil & Web: Book a student fra VIA Design
  • Mennesker & Samfund: Elev Akademiet fra VIA, lærerudddannelsen I Aarhus
  • Produkt & Teknologi: Gas2Green fra SIMAC
  • Sundhed & Velfærd: Tabt Barndom fra VIA Design

Læs mere om alle deltagerne og deres idéer og produkter på youngtrepreneur.dk.

 

Det var ikke kun innovative studerende, der blev fejret til DM. Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution blev også kåret, og her løb Erhvervsakademi Sjælland med sejren. De fik prisen for blandt andet at have markeret sig ved udvikling af nytænkt undervisning og pædagogik og for at have igangsat et strategisk samarbejde både internt og eksternt.

 

Baggrund:
DM i Entreprenørskab er for studerende på korte og mellemlange uddannelser. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til entreprenørskab og udvikle deres forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative idéer.

 

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise står bag Start Up Programme og DM i Entreprenørskab, som arrangeres i samarbejde med Hyundai, Dansk Erhverv og Microsoft.