04 apr 2014  /  NyhedsRedaktør

Fynske elever blev Danmarksmestre i Entreprenørskab

En app, der guider dig til god opførsel på rejser i fremmede kulturer, sikrede elever fra Ryslinge Efterskole titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab for grundskoleelever.

I alt dystede 20 hold fra skoler i hele landet om at vinde Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab (også kaldet NextLevel), der blev holdt i Odense fredag den 4. april. Over 1200 elever har været med i de indledende runder i NextLevel-konkurrencen, men kun 73 elever fordelt på 20 hold kvalificerede sig til finalen.

 

Alle deltagerne har arbejdet med innovation og iværksætteri som en del af deres undervisning, og de unge dystede i fire kategorier: Bevægelse, Sprog & Kultur, Velfærd & Samfund og Viden & Verden. Eleverne fra Ryslinge Efterskole vandt først kategorien Sprog og Kultur, og derefter dystede de mod de tre andre kategorivindere om at blive den samlede vinder.

 

Vi har arbejdet meget intenst, og man går ekstra op i det, når det er ens egen idé, man arbejder med. Man bliver virkelig stolt”, lød det fra vindergruppen, som kalder deres app ”How to Culture”.

 

Danmarksmestrene fik en check på 5000 kroner til klassekassen og vandt også en tur for hele klassen til oplevelsesparken Universe.

 

I Danmark kan vi ikke konkurrere på lave lønninger eller lave skatter. Vi skal konkurrere på noget andet og i dag ser jeg næste generation, der kan noget og det gør mig glad”, lød det fra Susanne Larsen, Børn- og Ungerådmand i Odense, der åbnede konkurrencen.

 

Kategorivindere:

 

Bevægelse: ”Pusterummet” fra Vesterdal Efterskole

 

Sprog & Kultur: ”How to Culture” fra Ryslinge Efterskole

 

Velfærd & Samfund: ”Well Treated Workers” fra Fuglsanggårdskolen

 

Viden & Verden: ”EasyAsh” fra Vesterdal Efterskole

 

 

Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise står bag DM i Entreprenørskab.