12 maj 2015  /  NyhedsRedaktør

Fonden på Folkemødet 2015

Den 11. – 14. juni samles politikere, erhvervsfolk, interesseorganisationer og mange flere på Bornholm til Folkemødet 2015. Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise er med og er klar med flere spændende arrangementer.

Sammen med en række samarbejdspartnere sætter Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise fokus på entreprenørskab og iværksætteri i studiehøjde til Folkemødet 2015. Mød os blandt andet til debatter, konkurrencer og til en radio-stafet.

 

Se alle Fondens arrangementer her:

 

Torsdag den 11. juni:

 

Kl. 16.00 - 17.00

Fremtidens forretningsidéer - Kick-off

 

Vær med, når gymnasieelever fra Campus Bornholm starter på dette års iværksætterkonkurrence. I løbet af Folkemødet skal de unge udvikle en forretningsidé og præsentere den ved finalen i Finansteltet lørdag. Ved kick-off afsløres dette års tema. 

 

Sted: Allinge Havn, Finansrådet / Skibet Mira, H15

Arrangør: Finansrådet og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

 

 

Fredag den 12. juni:

 

Kl. 9.00 - 9.45

Tre Hvide T-Shirts og bornholmsk granit

 

En event der sætter fokus på temaet: "Innovation og entreprenørskab som del af fremtidens folkeskole". 100 bornholmske skoleelever vil i løbet af dagen arbejde med innovation og entreprenørskab med Folkemødet som ramme. Her skydes dagen i gang.

 

Sted: Danchells Anlæg, VPAC - Videnspædagogiske Aktivitetscentre, A22

Arrangør: Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

 

 

Kl. 9.00 - 11.00

Hvordan får vi mere iværksætteri blandt studerende?

 

En radio-stafet optaget direkte, hvor tre elever/studerende sætter folketingspolitikere i den varme stol med spørgsmålet: Hvordan stimulerer vi til mere iværksætteri blandt studerende - og dermed skabelsen af nye succesfulde virksomheder og arbejdspladser?

Journalist Anders Kanberg fra programmet De 6 hatte på Radio24syv vil styre arrangementet, der samtidig vil blive optaget som et radioprogram. 

 

Sted: Allinge Havn, Finansrådet / Skibet Mira, H15

Arrangør: Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, Finansrådet og Radio24Syv

 

 

Kl. 14.30 - 15.30

Tre Hvide T-Shirts og bornholmsk granit - finalen

 

I løbet af fredagen har 4 bornholmske skoleklasser arbejdet med kreativitet, innovation og salg. Eleverne udstyres med en række ressourcer og skal, med Folkemødet som ramme, forsøge at veksle disse til værdi for andre. Til afslutningen præsenterer alle grupperne deres oplevelser fra dagen, og hvordan de har skabt værdi.

 

Sted: Danchells Anlæg, VPAC - Videnspædagogiske Aktivitetscentre, A22

Arrangør: Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

 

 

Lørdag den 13. juni:

 

Kl. 9.30 - 10.15

Hvordan får vi flere til at vælge karrievej som selvstændig?

 

Hvordan får vi flere til at vælge en karrievej som selvstændig? Mød Jonas Brandt, en af stifterne bag den bornholmske virksomhed Öskyr. Hør hans iværksætterhistorie, når Håndværksrådet, Dansk Iværksætterforening og Fonden for Entreprenørskab byder op til debat med spørgsmålet: Hvordan får vi flere selvstændige i en nation af lønmodtagere? 

 

Sted: Allinge Havn, inder- og ydermole, G9 Håndværksrådets telt

Arrangør: Håndværksrådet, Dansk Iværksætterforening og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

 

 

Kl. 14.30 - 15.45

Fremtidens forretningsidéer - finalen

 

60 elever fra Campus Bornholm skal komme på en ny forretningsidé. Undervejs har de fået hjælp af erfarne bornholmske erhvervsfolk og de lokale banker. I den store finale skal de bedste hold præsentere deres idé for dommerpanelet. Kom og vær med til at fejre dem, når de fremlægger resultaterne af deres intensive arbejde!

 

Sted: Kæmpestranden, J10 Finansteltet

Arrangør: Finansrådet og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise