08 nov 2018  /  NyhedsRedaktør

Fonden for Entreprenørskab udpeger københavnsk uddannelsesinstitution til vinder af international entreprenørskabspris

Onsdag den 7. november modtog den københavnske uddannelsesinstitution Niels Brock prisen, ”The Entrepreneurial School of the Year 2018”. Prisen gik til en ungdomsuddannelse med et særligt fokus på entreprenørskab i undervisningen, og blev overrakt i Wien.

På tværs af 17 europæiske lande er entreprenørskabsprisen ”The Entrepreneurial School of the Year 2018” blevet uddelt. Landets ungdomsuddannelser har selv indstillet sig til prisen, hvorefter Fonden for Entreprenørskab har udpeget Niels Brock som vinderen af årets mest entreprenante skole i Danmark.

 

På Niels Brock har man klare visioner om entreprenørskabsundervisning. Visioner der griber tilbage i 1881, hvor købmanden Niels Brock efterlod midler til en skole for unge mænd med interesse for handel.

 

- Vi er rigtig glade for prisen, som fint ligger i forlængelse af skolens vision om, at vi vil være landets mest innovative skole. At kunne være innovativ er noget der skal gælde alle, der har læst på Niels Brock. Innovative og entreprenante kompetencer er vigtige at have – ikke kun hvis man vil være iværksætter, men også hvis man skal fungere i en virksomhed, lyder det fra skoledirektør på Niels Brock Anya Eskildsen.

 

Med prisen som årets mest entreprenante skole anerkendes Niels Brock for initiativer, der fremmer elevernes lyst til at være entreprenante og innovative. Eleverne kan vælge innovationsfag og deltage i entreprenørskabskonkurrencer, blandt andet Company Programme, som afholdes af Fonden for Entreprenørskab. Derudover har skolen et tæt samarbejde med erhvervslivet, og arbejder med brugen af mentorer og rollemodeller som har været tidligere elever på Niels Brock – og i dag er iværksættere.

Entreprenørskab og innovation kan læres

I Fonden for Entreprenørskab er chef for grundskole og ungdomsuddannelse, Anders Rasmussen, ikke i tvivl om, at det var den rigtige skole, der vandt prisen. Han peger især på Niels Brocks høje ambitionsniveau og prioritering af undervisning i entreprenørskab og innovation.

 

- Vi har valgt at udpege Niels Brock som årets mest entreprenante skole, da de gennem mange år har arbejdet seriøst med at indlejre entreprenørskab i både i den almindelige undervisning og i selve organisationen. I Fonden for Entreprenørskab glæder vi os over, at Niels Brock for andre ungdomsuddannelsesinstitutioner viser en vej til den entreprenørielle skole – for det kræver ressourcer, engagement og vedholdenhed, lyder det fra Anders Rasmussen.

 

”The Entrepreneurial School of the Year 2018” blev uddelt på Siemens hovedkontor i Wien. Fra Niels Brock deltog en delegation bestående af Anya Eskildsen, skoledirektør på Niels Brock, Pil Aloe Paltorp rektor for innovationsgymnasiet, underviser Bjørn Mieritz og Mohammed El Bouaboallati underviser- og innovationskoordinator.

Om Niels Brock

Niels Brock tilbyder en bred vifte af uddannelser og kurser, rettet mod handel og erhvervsliv, der spænder fra ungdomsuddannelser til videregående uddannelser samt kurser og konsulentvirksomhed. 20.000 elever, studerende og kursister kommer igennem Niels Brock hvert år.

 

Niels Brock har fostret flere iværksættere blandt andre Lakrids by Johan Bülow, Learningbank og Mond by Copenhagen.

 

Læs mere om Niels Brock her.