23 apr 2018  /  NyhedsRedaktør

Fonden for Entreprenørskab skal være sekretariat for Teknologipagten

Ambitionerne og aktørerne i regeringens Teknologipagt blev præsenteret tirsdag den 24. april. Her blev Fonden for Entreprenørskab annonceret som sekretariat for Teknologipagten, og det betyder, at Fonden får en stor og aktiv rolle i arbejdet i forbindelse med Teknologipagten.

Teknologipagten skal styrke danskernes tekniske og digitale kompetencer til gavn for erhvervslivet og den enkelte, så de kan deltage i og være med til at udvikle samfundet. Der er især fokus på at fremme STEM-kompetencer, dvs. kompetencer indenfor teknologi, IT, ingeniørkundskab, naturvidenskab og matematik, og målet er, at flere skal interessere og uddanne sig indenfor STEM, og at flere bruger STEM-kompetencer i deres job fremadrettet. Teknologipagten har blandt andet som mål, at 20 pct. flere danskere skal gennemføre STEM-uddannelser både på faglært og videregående niveau.

 

Vi glæder os meget til det forestående arbejde som sekretariat for Teknologipagten. I Fonden for Entreprenørskab har vi med succes arbejdet med at udbrede innovation og iværksætteri i hele uddannelsessystemet, og nu ser vi frem til også at bidrage til Teknologipagtens vigtige dagsorden. Vi håber på at kunne bringe vores nuværende systematiske og evidensbasserede måde at arbejde på i spil - nu også i dette arbejde,” siger Lars Nørby Johansen, formand for Fonden for Entreprenørskabs bestyrelse.

 

”I Danmark har vi brug for folk med både solid iværksætterkompetence og evnen til at forstå og arbejde med teknologiens muligheder. At Fonden for Entreprenørskab nu indgår i begge disse arbejder kan blive en stærk kobling. Vi ønsker sammen med engagerede partnere at bidrage til, at endnu flere mennesker i fremtiden bruger deres digitale og teknologiske evner til at udvikle nye startups og skabe innovation i etablerede organisationer,” siger Tommy Ahlers, formand for Fonden for Entreprenørskabs repræsentantskab.   

 

Stort arbejde med vidensopsamling og -deling

Som sekretariat for Teknologipagten skal Fonden for Entreprenørskab bl.a. stå for at indsamle erfaringer fra Teknologipagtens projekter, skabe overblik over igangværende projekter og gennemføre evalueringer fra projekterne i pagten samt kommunikation omkring pagten med henblik på at udbrede succesfulde projekter og igangsætte nye, samt stå for den daglige kontakt til de forskellige virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre partnere i Teknologipagten.

 

Desuden vil sekretariatet finansierer nye initiativer og hjælpe med at skabe relationer mellem uddannelse og erhverv. Sekretariatet vil sammen med ministerierne og Teknologipagtsrådet i løbet af den kommende tid sætte de strategiske retningslinjer og prioriteter for pagten.

 

Forventningerne til Teknologipagten er store, og vi vil sammen med ministerierne og Teknologipagtsrådet over de næste måneder finde den rette arbejdsgang, som skal sikre, at vi i fællesskab skaber den rigtige retning for indsatsen. Vi glæder os til samarbejdet med alle de personer og organisationer som både i dag og i fremtiden brænder for Teknologipagtens agenda,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør for Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagtens sekretariat.

 

I løbet af de næste måneder vil Fonden overtage opgaven som sekretariat for Teknologipagten og vil kommunikere gennem pagtens hjemmeside og de sociale medier, når der foreligger konkrete invitationer til samarbejde.

 

Fakta:

Der er afsat 15 mio. kr. i 2018 og 20 mio. kr. årligt i 2019-2022 til Teknologipagten. Læs mere om Teknologipagten på www.teknologipagten.dk.

Læs nyhed om Teknologipagten fra Erhvervsministeriet her.

 

 

Spørgsmål om Fonden for Entreprenørskabs rolle som sekretariat, kontakt:

Christian Vintergaard, adm. direktør for Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagtens sekretariat

+45 28754191 / Christian@ffe-ye.dk