15 apr 2015  /  NyhedsRedaktør

Fingerring med sikker betaling vandt VISA Challenge

Tre studerende fra Erhvervsakademi Aarhus (EAAA) løb med sejren, da 21 hold tirsdag den 14. april dystede i VISA Challenge i Aarhus. Præmien giver de studerende en fordel, når de skal arbejde videre med deres iværksætteridé.

VISA Challenge er et éndags-event for studerende, og formålet er at udvikle en forretningside, hvor de økonomiske forhold tilfører en ekstra værdi til den udviklede ide. Og det var netop, hvad de tre studerende fra EAAA havde gjort.

 

Simon Breum Fisker, Kristina Briks Villadsen og Jacob Lindeberg er de tre studerende bag vinderidéen, som er en digital betalingsring udformet som en fingerring.

 

Det har været spændende at arbejde med nye metoder selv om vi har meget entreprenørskab i vores daglige undervisning,” sagde Kristina Briks Villadsen.

 

Det var en fed proces, god dynamik og fedt at være del af et event, hvor der var så mange forskellige uddannelsesinstitutioner, der deltog,” sagde Simon Breum Fisker.

 

VISA Challenge blev afholdt på Erhvervsakademi Aarhus, så de tre vindere var på hjemmebane, da de tog sejren. De studerende vandt 10.000 kroner, en tur til Lissabon i juli i forbindelse med EM i Entreprenørskab og så skal de besøge VISAs Business Hub i London som et step i deres udvikling og videre arbejde med ideen. Holdet har også tidligere kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab med en anden idé. DM bliver afholdt den 27. maj i København, så det skal der også være fokus på. 

 

Og Visa Europe, der står bag prisen, var imponerede af de danske unges engagement og idéer.

 

Niveauet har blandt de mange teams har været højt. De har taget produktet VISA længere end fra første indskydelse,” siger Nick Jones, Head of Digital Comms & Corporate Responsibility ved Visa Europe

 

Fakta:

 

I alt deltog 63 studerende fordelt på 21 hold. VISA Challenge er et tilbud under Start Up Programme, som er et entreprenørskabsforløb for studerende på korte og mellemlange videregående uddannelser.

 

Der deltog også studerende fra Erhvervsakademi Sjælland (Køge, Roskilde og Næstved), Erhvervsakademi Lillebælt, Erhvervsakademi Sydvest, University College Lillebælt, VIA Horsens og University College Nordjylland. 

 

VISA Challenge var arrangeret af VISA Europa og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.