30 sep 2021  /  NyhedsRedaktør

Facebook er ny partner på Danish Entrepreneurship Festival

Fonden for Entreprenørskab har indgået et nyt partnerskab med den verdensomspændende sociale medievirksomhed Facebook. Med aftalen vil Facebook aktivt støtte Danish Entrepreneurship Festival, hvor tusindvis af elever og studerende får håndgribelige og værdifulde erfaringer med entreprenørskab og iværksætteri.

De fleste danskere kender Facebook som en platform, hvor du kan dele oplevelser og ideer med venner og familie eller komme i kontakt med andre med lignende interesser. Facebook blev etableret i 2004 og er siden vokset til et fællesskab med mere end 3 milliarder mennesker, og i takt med at Facebook er vokset, har virksomheden etableret datacentre i forskellige dele af verden, herunder Odense. På dette datacenter omdannes den forbrugte elektricitet til varme, som gratis opvarmer tusinder af hjem i byen.  

 

Facebook er også involveret lokalt og regionalt, og har nu valgt at støtte Danish Entrepreneurship Festival. 

 

- Siden vi startede byggeriet af datacentret i Odense i 2017, har vi været engagerede i at investere i lokalsamfundet i Odense. Vi håber, at de iværksætterkundskaber, børn vil prøver kræfter med, vil give dem en følelse af empowerment, modet til at dele deres ideer med verden og øge følelsen af, at de kan gøre en forskel. Dette vil ikke kun gavne lokalsamfundet i Odense, men også hele Danmark nu og i fremtiden, siger Lisa Sig Olesen, Nordic Community Development Manager på Facebook, og fortsætter: 

 

Vi er stolte over at støtte Fonden for Entreprenørskab i deres arbejde for at inspirere børn og unge til at dele deres ideer med verden. Entreprenørskabets færdigheder giver ikke kun børnene en følelse af empowerment, men kan også give dem modet til at dele deres ideer med verden og øge fornemmelsen af, at de kan gøre en forskel. Dette vil ikke kun gavne lokalsamfundet i Odense, men også hele Danmark nu og i fremtiden.

 

Danish Entrepreneurship Festival er en online festival over én uge, hvor elever og studerende fra hele landet kan være med. Festivalen er uddannelsernes entreprenørskabsuge og vil være fyldt med inspirerende talks, interviews med spændende iværksættere og erhvervsfolk, workshops og massevis af ide- og opfinderkonkurrencer for spirende iværksættere. Målet er at give tusindvis af elever og studerende erfaring med og lyst til iværksætteri og innovation. 

 

I Fonden for Entreprenørskab er adm. direktør Christian Vintergaard meget glad for det nye samarbejde: 

 

- I Fonden for Entreprenørskab vil vi inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. De skal gennem entreprenørskab få evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Den bedste måde at få erfaring med entreprenørskab og iværksætteri er ved at prøve det, og til Danish Entrepreneurship Festival får tusindvis af elever og studerende netop mulighed for det. Stærke partnere er afgørende for, at festivalen kan lade sig gøre, og vi er derfor enormt glade for at både Facebook og Odense Kommune støtter Danish Entrepreneurship Festival. Det viser, at Facebook engagerer sig i lokalområdet og samtidig er med til at gøre en positiv forskel for børn og unge i Danmark.”