30 aug 2019  /  NyhedsRedaktør

Erhvervsuddannelser er en stærk vej til iværksætteri

Unge med en erhvervsuddannelse har ofte en stor faglig viden med sig indenfor deres arbejdsområde. Men ikke alle ser det at blive selvstændig eller iværksætter, som en karrieremulighed. Det vil et nyt projekt, som Fonden for Entreprenørskab står bag, lave om på. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Er du ung og interesseret i iværksætteri, så er en erhvervsuddannelse et oplagt valg. Særligt i de kommende år, hvor en ny iværksætterkonkurrence er på vej, der netop skal sparke gang i iværksætterlysten for elever på erhvervsuddannelserne.

 

NEXT, Nordjyllands Landbrugsskole, UC Ringkøbing-Skjern, Campus Vejle, Syddansk Erhvervsskole i Odense og Erhvervsskolerne Aars har allerede sagt ja til at være en del af projektet, der skal skabe en EUD/EUX-entreprenørskabskonkurrence og vise at erhvervsuddannelserne er et klogt valg, hvis du er ung og interesseret i iværksætteri.

 

Konkurrencen skal tage afsæt i erhvervsuddannelsernes faglighed, og vise kommende elever og deres forældre, hvordan elever, der står på en dyb håndværksmæssig eller teknisk faglighed kombineret med iværksætteri og innovation, kan skabe yderst attraktive karrierer for sig selv inden for udvikling, ledelse og virksomhedsopstart.

 

Samtidig skal projektet klæde underviserne på erhvervsuddannelserne på til at favne og undervise i iværksætteri ud fra elevernes faglighed.

 

Projektet er støttet af Nordea-fonden og varer fra 2019 til 2021.