17 jun 2014  /  NyhedsRedaktør

Entreprenørskab i fokus til Folkemødet

Innovative elever i konkurrence om den bedste idé og debat om iværksætteres vilkår i Danmark var i fokus, da Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise deltog i Folkemødet på Bornholm i juni.

Allinge på Bornholm fik besøg af omkring 80.000 gæster, da Folkemødet 2014 blev afholdt i den forgangne weekend. Danmarks største politiske festival bød på et hav af debatter, konkurrencer og andre events, og Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise brugte Folkemødet til at skabe fokus omkring entreprenørskab i uddannelserne.

 

Hård konkurrence

Både folkeskoleelever og elever fra hhx på Campus Bornholm blev udfordret, da de under Folkemødet deltog i konkurrencer, hvor de skulle bruge deres innovative evner.

 

I konkurrencen Tre Hvide T-shirts havde eleverne seks timer til at omsætte tre hvide t-shirts til værdi. Her blev der fundet tre vinderhold – dem der havde tjent flest penge, dem med den bedste idé og dem med den sjoveste oplevelse. Fælles for alle tre vinderhold var, at de aktivt havde brugt Folkemødet og de mange politikere eller erhvervsfolk, der var til stede. Alle tre hold vandt 1000 kroner til klassekassen.

 

I Iværksætterkonkurrencen for hhx-eleverne fik de 40 timer til at udvikle en idé til, hvordan man kan komme ”brug og smid væk”-kulturen i Danmark til livs. Vinderholdet blev fire piger, der ville lave en forretning ud af at omdanne køkkenaffald til miljørigtigt ”Bornholmsk muld”.

 

Debat med politisk velvilje

Traditionen tro bød Folkemødet også på en lang række debatter, og her satte Fonden fokus på entreprenørskab og iværksætteri i uddannelserne.

 

Sammen med DS Håndværk & Industri, Danske Erhvervsskoler, Dansk Metal, Henning Hyllested (EL), Finn Thranum (V) og Trine Mach (SF) diskuterede Fondens adm. direktør, Christian Vintergaard, hvordan faglighed, innovation og iværksætteri kan komme til at spille sammen på erhvervsuddannelserne. Det gav en livlig debat med løfte om at parterne snart skulle mødes igen og drøfte nærmere.

 

Fremstillingsindustrien, FFE-YE og tre unge iværksættere satte i en debat fokus på, hvordan man styrker vilkårene for unge iværksættere. De tre iværksættere gav også deres bud på, hvilke hindringer de har oplevet undervejs, og hvor politikere og erhvervslivet kan sætte ind for at styrke lysten og muligheden for at gå fra idéstadiet til at være succesfuld iværksætter.

 

Se billeder fra de mange arrangementer på Fondens facebookside. Linket finder du i højre side.