04 apr 2019  /  NyhedsRedaktør

Elever skal til DM i Entreprenørskab

Den 9. april tørner 24 hold grundskoleelever sammen til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Eleverne har alle arbejdet med innovation og entreprenørskab i undervisningsforløbet Next Level, og nu skal det afgørende slag udkæmpes på Koldinghus: Hvem har de bedste ideer?

Der bliver kamp til sidste pitch, når 24 elevhold fra hele landet og Grønland samles til DM i Entreprenørskab på Koldinghus den 9. april.

 

Flere end 1100 elever fra 7.-10. klasse har i løbet af skoleåret arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet Next Level, og nu samles de bedste hold til finalen, hvor Danmarks mest idérige skoleelever skal findes.

 

Elever fra hele landet er klar til finalen
Elevhold fra landets grundskoler har i kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoler. De startede med at være 363 hold – nu er der kun 24 tilbage. To af holdene kommer fra Grønland.  

 

Til DM skal eleverne pitche deres idé for dommere, og overbevise dem om, at netop deres innovative idé er den bedste. Og ideerne spænder vidt – alt fra proteinbarer lavet af insekter, over neopren-tørrer, der kan tørre dykkerudstyr hurtigt til en babybox, der indeholder de mest nødvendige ting, hvis man har glemt pusletasken.

 

Til Danmarksmesterskabet dyster eleverne i fire kategorier: Bevægelse, Viden & Verden, Velfærd & Samfund og Sprog & Kultur. Der kåres en vinder inden for hvert spor, samt en samlet 1., 2. og 3. plads.

 

Fonden for Entreprenørskab har i år indgået et partnerskab med Hempel Fonden, Hjerteforeningen og P.S I Love You. Hempel Fonden støtter initiativer, der fremmer talentfulde mennesker og studerende inden for iværksætteri, og støtter dermed afholdelsen af danmarksmesterskabet i Next Level de næste tre år. 

 

P.S I Love You uddeler en særpris på 5000 kr., og ønsker dermed at inspirere til hjertesunde værdiskabere blandt Danmarks unge. Derudover udvikler Hjerteforeningen og P.S. I Love You et nyt undervisningsmateriale til brug i Next Level fra 2020. 

 

Læs mere om Next Level her.