07 feb 2014  /  NyhedsRedaktør

Elever imponerede erfarne erhvervsfolk

Det boblede med innovative idéer, da 560 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet mødtes til den Nationale Entreprenørskabsmesse på Syddansk Universitet.

De mange elever var samlet til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense den 6. februar. Her dystede de unge iværksætterspirer blandt andet på produktudvikling, markedsføring og økonomi.

 

90 erhvervsfolk havde hevet en dag ud af kalenderen for at bedømme de unges idéer og give gode råd. I alt dystede 143 teams af unge, og der var hård kamp om førstepladsen i de forskellige konkurrencer.

 

I kategorien Bizz-mart blev placeringen:

 

1. Dryboots fra Frederiksberg TEC - støvletørrer uden elektricitet
2. BioGrid fra Aalborg Handelsskole - grill uden at kødet forkuller vha. nanoteknologi
3. C-drop fra IBC Kolding - vandhane med indbygget sæbedispenser

 

I kategorien Expo blev placeringen:


1. Paws'n'Dogs fra Skanderborg-Odder - hundebørnehave med leg, socialisering og træning
2. Smart Shoppers fra CPH West Ishøj - hæve-sænkebund i indkøbsvogne
3. Krisame fra EUC Nord - moderne mælkekøler

 

Der blev også uddelt to særpriser:

 

Innovationsprisen, som WasteLess fra Ballerup TEC vandt for idéen om nye propper til mælkekartonen, der kan teste om mælken er for gammel eller ej.

 

Produktprisen, som E-matematik fra Herningsholm Gymnasium vandt for et nyt koncept til lektiehjælp til elever på gymnasialt niveau.

 

Både arrangør og de mange erhvervsfolk, som bedømte de unge, var imponerede:

 

"De unge arbejder dedikeret og innovativt med deres idéer og projekter, og det kan ses  på kvaliteten. Det er også tydeligt at deres læringsoplevelse har været højere, for vi kan se, at projekterne er mere modne og de unges præsentationer er mere velovervejede i år", siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise.

 

"Det er den højeste kvalitet jeg har set på en iværksættermesse nogensinde. De unge har en passion og en entusiasme, som er helt fantastisk", siger Henrik Ørum Nissen fra Iværksætterriget, der var en af dommerne.

 

Den Nationale Entreprenørskabsmesse er en del af konkurrenceforløbet Company Programme. Præmierne blev overrakt og sponsoreret af Udvikling Fyn.