09 apr 2019  /  NyhedsRedaktør

Elever fra Nordborg blev danmarksmestre i entreprenørskab

Ideen om en UV-indikator, der kan bedømme, hvornår der er behov for et nyt lag solcreme, var så god og gennemtænkt, at tre elever fra Nordborg Slots Efterskole i Nordborg løb med sejren til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.

Der var fyldt med innovative ideer og niveauet var tårnhøjt, da der tirsdag den 9. april blev afholdt Danmarksmesterskab i Entreprenørskab for grundskoleelever på Koldingshus.

 

23 hold fra skoler i hele landet havde kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet, men det blev elevholdet bag ”Solstick” fra Nordborg Efterskole, der løb med 1. pladsen og titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab.

 

Vinderne blev gruppen med ideen om en UV-indikator, der kan bedømme, hvornår der er behov for et nyt lag solcreme, og dermed undgå at blive solskoldet eller få hudkræft.  

 

- Det er helt vildt. Det havde vi slet ikke turde håbe på. Det er fantastisk. Og svært at sætte ord på. Vi er superglade og stolte over, at vi har opnået det her, lød det fra elevholdet bag ”Solstick”, som godt kunne tænke sig at arbejde videre med ideen.

 

Elevholdet bag ”Solstick” vandt 10.000 kr. til klassekassen.

 

Kamp om trofæerne

Til Danmarksmesterskabet dystede eleverne i fire kategorier: Bevægelse, Viden & Verden, Velfærd & Samfund og Sprog & Kultur.

I de fire kategorier vandt:

 

Bevægelse: ”Vennespillet” fra Vesterdal Efterskole i Middelfart Kommune.

Viden & Verden: ”Solstick” fra Nordborg Slots Efterskole i Sønderborg Kommune.

Sprog & Kultur: ”To be or not to be” fra Skorpeskolen i Helsingør Kommune.

Velfærd & Samfund: FridayRewear” fra Skorpeskolen i Helsingør Kommune.

 

Derudover uddelte Hjerteforeningens P.S. I Love You Lab en særpris på 5.000 kr. til elevholdet, JogPoint, fra Bagterpskolen i Hjørring Kommune.

 

Fonden for Entreprenørskab har i år indgået et partnerskab med Hempel Fonden, Hjerteforeningen og P.S I Love You. Hempel Fonden støtter initiativer, der fremmer talentfulde mennesker og studerende inden for iværksætteri, og støtter dermed afholdelse af danmarksmesterskabet i Next Level de næste tre år. 

 

Om Next Level

Fonden for Entreprenørskab står bag det entreprenante undervisningsforløb Next Level, som alle eleverne til DM i Entreprenørskab har arbejdet med i løbet af skoleåret. I alt har over 1100 elever fra 7.-10. klasse været med i Next Level, og de bedste elever fordelt på 23 hold, kvalificerede sig via lokale finaler til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoler.

 

Læs mere om Next Level her.